Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες αγρότες δεσμεύτηκαν ότι δεν θα μπλοκάρουν το τελωνείο μέχρι ώσπου αποφορτιστεί εντελώς η κίνηση και στις δύο πλευρές.
Υπενθυμίζεται ότι στις 13.00 Έλληνες αγρότες συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία οδηγών φορτηγών και νταλίκων που είναι αποκλεισμένοι από την Κυριακή στα βουλγαρικά σύνορα. Ενώ ο διάλογος κύλησε ομαλά, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στις ώρες και έτσι ενώ οι Έλληνες αγρότες είχαν ελευθερώσει το τελωνείο, η άλλη πλευρά δεν έδινε “ελευθέρας”, λόγω του πλήθους που εμπόδιζε την δίοδο. Στις διαπραγματεύσεις ενεπλάκησαν κυβερνητικά στελέχη των δύο πλευρών, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τονίζεται ότι στην πλευρά της Ελλάδας η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά ξεπέρασε τα 13 χιλιόμετρα, ενώ στη βουλγάρικη πλευρά τα 30 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την αστυνομία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ