Πέμπτη, 18 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Απεργία: Όλη η χώρα σε απεργιακό κλοιό! Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ: ONLARISSA.GR
ΦΩΤΟ: ONLARISSA.GR

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται όλη η χώρα από το πρωί, με τη συμμετοχή να είναι μαζική, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ.

Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο οι δύο συγκεντρώσεις και οι πορείες, με αφορμή τη σημερινή απεργία.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας και τη διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, όπου συμμετείχε και το ΠΑΜΕ.
Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ειρήνης και τη διοργάνωσε το νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία.

Επίσης, συγκεντρώσεις και πορείες, με μαζική συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν στον Πύργο, το Μεσολόγγι, το Αίγιο και άλλες πόλεις της δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα, στο Αίγιο, στη συγκέντρωση συμμετείχαν και ιερείς, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο.

Μεγάλη ηταν και στο Ναύπλιο η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου.

Στην Πρέβεζα, τρία ήταν τα σημεία συνάντησης των διαδηλωτών: στο φόρο, στα παλιά Κτελ και στον ΟΤΕ, οι απεργοί – διαδηλωτές, αφού πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, κατέληξαν όλοι μαζί στην πλατεία του δικαστικού μεγάρου.

Μεγαλειώδης ήταν η σημερινή πορεία στα Ιωάννινα με εργαζόμενους και συνταξιούχους να συγκεντρώνονται στο κέντρο της πόλης δίνοντας δυναμικό “παρών”.

Μεταξύ των εργαζομένων που αντιδρούν στο ασφαλιστικό και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που έκαναν την εμφάνισή τους με σειρήνες.

 

Πάτρα: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή

Δυο μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα.
Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έξω από το εργατικό κέντρο της Πάτρας, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικοί γιατροί, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, φοιτητές, άνεργοι κ.ά.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης, όπου επικεφαλής είχαν τεθεί αγρότες από τη Δυτική Αχαΐα, οι οποίοι είχαν έλθει στην Πάτρα με τα αγροτικά τους μηχανήματα.
Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Γεωργίου, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δημόσιοι υπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι κ.ά., ενώ αγρότες από τον Δήμο Ερυμάνθου και άλλες περιοχές, είχαν σταθμεύσει τρακτέρ στην πλατεία.
Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πάτρας, στην οποία μετείχαν αγρότες με τα τρακτέρ τους και οδηγοί φορτηγών με τα οχήματά τους.

Επίσης, οι δικηγόροι της Πάτρας είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του νέου ασφαλιστικού.
Λόγω της σημερινής 24ωρης απεργίας, σχεδόν όλα τα καταστήματα της Πάτρας παραμένουν κλειστά, ενώ οι επικεφαλής των συνδικαλιστών οργανώσεων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση.

 

Λάρισα: Μαζική συμμετοχή στην απεργία

Παρέλυσε σήμερα η Λάρισα, καθώς όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι συμμετείχαν μαζικά στις δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες και στις δύο συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
φωτο: onlarissa.gr

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας- μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών- δυναμική ήταν η παρουσία αγροτών, τόσο από το μπλόκο της Νίκαιας, όσο και από το μπλόκο των Τεμπών, ενώ το «παρών» έδωσαν και περίπου 20 τρακτέρ- δεν μετακινήθηκαν περισσότερα προκειμένου να υπάρχει ο χώρος να σταθεί το πλήθος των πολιτών που συμμετείχαν στην συγκέντρωση- που με μαύρες σημαίες και συνεχή κορναρίσματα έδιναν τον τόνο στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής, της ασφαλιστικής και φορολογικής μεταρρύθμισης.

Στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έδωσε το «παρών» και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός.
Στη γενική απεργία συμμετέχουν τα ταξί, που κατέβασαν τη σημαία, τα καφέ της πόλης, τα οποία παρέμειναν κλειστά στο κέντρο της Λάρισας, τα εμπορικά καταστήματα και τα περίπτερα.

 

Καλαμάτα: Πανεργατικό, πανεπαγγελματικό και παναγροτικό κοινό απεργιακό μέτωπο

Παμμεσσηνιακή απεργιακή κινητοποίηση υπαλλήλων, εργατών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και ιδιοκτητών ταξί, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και όλων των επιστημονικών και επαγγελματικών κλάδων απαίτησαν, στις ομιλίες τους, την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενώ ζήτησαν την εκ νέου αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι, οι συγκεντρωθέντες, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την προστασία της κοινωνικής ασφάλισης, έκαναν πορεία προς την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, την πλατεία Αγ. Γεωργίου, όπου, συναντήθηκαν με το κομβόι των τρακτέρ των Μεσσηνίων αγροτών που είχε καταφθάσει από το μπλόκο του Ασπροχώματος (διανύοντας απόσταση 5 χιλιομέτρων). Στη συγκέντρωση ενσωματώθηκαν και 10 φορτηγά από τον κλάδο των μεταφορών, που προηγουμένως περιόδευσαν στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας κορναρίζοντας.
Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν την πλατεία Αγ. Γεωργίου και φώναξαν συνθήματα, όπως «τέρμα πια στις αυταπάτες», «ή με τα μνημόνια ή με τους εργάτες».
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμάτας θα διαθέσει λεωφορεία για τη μετακίνηση διαδηλωτών στο Ασπρόχωμα.

Τέλος, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν ξεχωριστά συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στο βόρειο τμήμα της Καλαμάτας και στη συνέχεια διαδήλωσαν διερχόμενοι και από την κεντρική πλατεία της πόλης.

 

Περίπου 4.000 διαδηλωτές στη Μυτιλήνη

Έρημη όλη η Μυτιλήνη σήμερα λόγω της γενικής απεργίας. Το σύνολο των επιχειρήσεων κάθε λογής παρέμεινε κλειστό, ενώ πολύ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργία εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στις 11 το πρωί. Στην Πλατεία Σαπφούς πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και μελών του ΠΑΜΕ. Στην πλατεία Σαπφούς συγκεντρώθηκαν και οι δικηγόροι της Λέσβου. Στα Κεντρικά Λύκεια πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμιων σωματείων.

Τέλος στο Επιμελητήριο συγκεντρώθηκαν έμποροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Επίσης στην Επάνω Σκάλα συγκεντρώθηκαν οι αγρότες, οι οποίοι κινήθηκαν και αυτοί προς την πλατεία Σαπφούς. Τελικός προορισμός όλων η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία κατελήφθη συμβολικά. Εκεί κατατέθηκαν και τα ψηφίσματα των συγκεντρωμένων που εναντιώνονται στο νοσμοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
Στη διαδήλωση συμμετείχε και μεγάλος αριθμός ενστόλων. Ο συνολικός αριθμός των διαδηλωτών υπολογίζεται στα 4.000 άτομα.

 

“Πάγωσε” η Κέρκυρα από τον απεργιακό κλοιό

Βροντερό «παρών» έδωσαν από την Κέρκυρα αγρότες, ξενοδοχοϋπάλληλοι, δικηγόροι, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, ναυτεργάτες, επαγγελματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι και καθηγητές, μαθητές και φοιτητές, μέλη του ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στις κεντρικές πλατείες της πόλης, με αποκορύφωση τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαρόκο.
Τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και φορτηγά, ΔΧ και ΙΧ, έκλεισαν τους κεντρικούς δρόμους της Κέρκυρας, πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορεία, ενώ για περισσότερο από δύο ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης ήταν αδύνατη.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TEMPO24, ONLARISSA, PREVEZABEST, ARGOLIKES EIDHSEIS,IPEIROTIKA.GR

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε