Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Απαγωγή μελών της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ και έχει σημάνει συναγερμό στις μυστικές υπηρεσίες. Μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ βρίσκονται στα χέρια αγνώστων οι οποίοι έκαναν έφοδο στην έρημο Νατζάφ όπου οι συγγενείς του Εμίρη του Κατάρ είχαν πάει για κυνήγι!

Σύμφωνα με πηγή στην οποία αναφέρεται το RT τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ συνηθίζουν να πηγαίνουν τον Δεκέμβριο στην έρημο Νατζάφ για το παραδοσιακό κυνήγι με τη χρήση γερακιών.
Προφανώς αυτό είναι γνωστό και στους απαγωγείς οι οποίοι έστησαν ενέδρα. Ακόμη παραμένει άγνωστο πόσα άτομα από το Κατάρ βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντιστών, άλλοι μιλούν για 16 και άλλοι για 26 άτομα, όμως είναι δεδομένο ότι μεταξύ των απαχθέντων “βρίσκονται και μέλη της βασικής οικογένειας” είπε η πηγή που επικαλείται το Russia Today.
Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας οδηγήθηκαν, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, σε άγνωστη τοποθεσία και ήδη στην περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε το περιστατικό έχουν αναπτυχθεί μεγάλες δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ, αλλά και άνδρες υπηρεσιών του Κατάρ και όχι μόνο.

Πηγή φωτογραφίας Russia Today
Οι συγγενείς του Εμίρη του Κατάρ βρίσκονταν στην έρημο Νατζάφ του Ιράκ για δύο εβδομάδες. Πιθανότατα οι απαγωγείς είχαν βάλει εδώ και καιρό μπροστά το σχέδιό τους καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters στην επιχείρηση πήραν μέρος περίπου 100 ένοπλοι.
Οι απαγωγείς επέβαιναν σε φορτηγά, “χτύπησαν” και εξαφανίστηκαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Πηγή φωτογραφίας Reuter
Ο Εμίρης του Κατάρ είναι ο συνεχιστής μιας δυναστείας που κυβερνά την περιοχή του Κατάρ από τον 19ο αιώνα. Ο Εμίρης Ταμίμ Αλ Θάνι είναι γνωστός για την αγάπη που τρέφει στην Ελλάδα, ενώ πλέον το νησάκι Οξυά, κοντά στην Ιθάκη ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε