Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Απεργία 3 Δεκεμβρίου: Δύο πορείες στο Ηράκλειο και δύο στα Χανιά

Από τις κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο - ΦΩΤΟ από cretalive.gr
Από τις κινητοποιήσεις στο Ηράκλειο - ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Με δυό συγκεντρώσεις και πορείες εργαζόμενοι συνταξιούχοι και άνεργοι από το Ηράκλειο εξέφρασαν σήμερα την αντίθεση τους ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό μετέχοντας στη νέα 24ωρη γενική, πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η πρώτη συγκέντρωση οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ξεκίνησε έξω από τα γραφεία του ΕΚΗ στη Λεωφόρο Δημοκρατίας όπου οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα, βασικό των οποίων ήταν «Αντιστεκόμαστε», πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η δεύτερη κινητοποίηση έγινε από το ΠΑΜΕ με συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου.

Οι κινητοποιήσεις στα Χανιά

Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες εκπρόσωποι των συνδικάτων και πολίτες εξέφρασαν σήμερα στα Χανιά την αντίθεση τους στο υπό συζήτηση σχέδιο του προϋπολογισμού καθώς και στις διατάξεις του ασφαλιστικού. Στην πλατεία της δημοτικής αγοράς πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωποι φορέων. «Απεργούμε σήμερα γιατί εδώ και 6 χρόνια η χώρα εχει διαλυθεί, εκφράζομε την αντίθεση μας στα νέα μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γιάννης Μανωλικάκης, ενώ από την πλευρά του ο γραμματέας του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ Νεκτάριος Πετράκης, επεσήμανε ότι, «οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρούμε στην πολιτική της λιτότητας, στην πολιτική των περικοπών στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα».

Στην συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αφοράς απεύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι σωματείων και φορέων ενώ πραγματοποιήθηκε και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αγροτών και κτηνοτρόφων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 1.866, ενώ ακολούθησε και πορεία σε δρόμους της πόλης με συμμετοχή και αγροτικών οχημάτων.

Ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων Γιώργος Σταυριανουδάκης τόνισε ότι, «λέμε όχι στην απάτη του Ευρωμονόδρομου», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων με μπλόκα σε διάφορα σημεία των εθνικών οδικών δικτύων. Ωστόσο και στα δύο συλλαλητήρια η συμμέτοχη δεν ήταν μεγάλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: CretaLive
 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε