Κυριακή, 29 Σεπτ.
31oC Αθήνα

Από μέσα η ληστεία στη χρηματαποστολή! Το διαζύγιο και ο τζόγος … τον έκαναν ληστή!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα χρέη προς τους δανειστές του αλλά και η μηνιαία διατροφή που πλήρωνε στην πρώην σύζυγο του, τον οδήγησαν στην παρανομία και συγκεκριμένα στην κλοπή 100.000 ευρώ από την εταιρεία, στην οποία εργάζονταν.

Ο λόγος για έναν υπάλληλο ιδιωτικής Εταιρείας χρηματαποστολών, μια από τις κορυφαίες του χώρου, ο οποίος μαζί με τον ανιψιό του έστησαν την κλοπή των χρημάτων, χωρίς όμως να υπολογίζουν τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν άλλος από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο 45χρονος οδηγός θωρακισμένου οχήματος πνιγμένος από τα χρέη, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο άλμα, βάζοντας στο κόλπο και τον ανιψιό του, ο οποίος το μόνο που ήθελε ήταν να βοηθήσει το θείο του να βγει από το τούνελ των χρεών.

Πριν από μερικές ημέρες λοιπόν, ο 45χρονος οδηγός του θωρακισμένου οχήματος χρηματαποστολών ξεκίνησε μαζί με συνάδελφο του το δρομολόγιο τροφοδοσίας τραπεζών στα Δυτικά προάστια της Αττικής.
Σε κάποιο σημείο τις διαδρομής και ενώ έχουν σταματήσει έξω από Τράπεζα για να τροφοδοτήσουν με χρήματα το ΑΤΜ, ο 45χρονος είπε στο συνάδελφο του να καθίσει ενα δευτερόλεπτο στη καμπίνα του αυτοκινήτου, για να πάει σε διπλανό κατάστημα για την σωματική του ανάγκη.
Στο εσωτερικό του καταστήματος τον περίμενε ο ανιψιός του, ο οποίος μόλις τον είδε σηκώθηκε και κατευθύνθηκε στο διάδρομο, με σκοπό να φύγει από το κατάστημα.

Θείος και ανιψιός συναντήθηκαν κοντά στην έξοδο του καταστήματος και χωρίς να ανταλλάξουν βλέμμα, ο 45χρονος με ταχυδακτυλουργικό τρόπο πέρασε στην παλάμη του νεαρού ένα χαρτάκι με το κωδικό του χρηματοκιβωτίου που βρίσκεται στην πίσω καμπίνα του θωρακισμένου οχήματος.
Αμέσως ο 45χρονος επέστρεψε στο όχημα που τον ανέμενε ο συνάδελφός τους και ο δεύτερος κατέβηκε, πήρε από το χρηματοκιβώτιο το ειδικό κυτίο με τα χρήματα και κατευθύνθηκε προς την Τράπεζα.

Την ίδια στιγμή ο ανιψιός του 45χρονου άνοιγε την πίσω πόρτα του οχήματος, πληκτρολόγησε το συνδυασμό στο χρηματοκιβώτιο και άρπαξε την τσάντα με τα 100.000 Ευρώ που του είχε υποδείξει ο θείος του και εξαφανίστηκε.
Όταν πια διαπιστώθηκε η κλοπή και ο 45χρονος έκανε τον ανήξερο, ανέλαβε δράση η Ασφάλεια Αττικής, ακολουθώντας βήμα προς βήμα το επίμαχο δρομολόγιο ερευνώντας παράλληλα τις κάμερες.

Μάλιστα έφθασαν και στο κατάστημα που πήγε δήθεν για την σωματική του ανάγκη ο υπάλληλος και είδαν στην κάμερα την… τυχαία συνάντηση με των άγνωστο νεαρό και την ανεπαίσθητη κίνηση του χεριού του 45χρονου.
Το μυστήριο είχε λυθεί. Όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν τις φωτογραφίες του ανιψιού του, ο 45χρονος “έσπασε” και ομολόγησε την πράξη του. Μάλιστα τα χρήματα βρέθηκαν άθικτα κοντά στην κατοικία του ανιψιού του δράστη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε