Σάββατο, 17 Αυγ.
35oC Αθήνα

Αποδείξεις: Η μεγάλη παγίδα για το αφορολόγητο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το Οικονομικό επιτελείο έχει αρχίσει ήδη το σχεδιασμό για τα εισοδήματα του 2016, μιλάει για πλαστικό χρήμα και κατάργηση των αποδείξεων, όμως ξεχνάει μια… μικρή λεπτομέρεια. Τα εισοδήματα του 2015 και το βουνό των αποδείξεων για φέτος!

Με τη χρονιά μέσα σε μερικές ημέρες να λήγει κανείς δεν λέει το παραμικρό για τις αποδείξεις και το αφορολόγητο όριο για τα εισοδήματα του 2015 και κάπως έτσι αυξάνονται οι φόβοι για δυσάρεστες αλλαγές της τελυταίας στιγμής που θα επηρεάσουν το αφορολόγητο και φυσικά θα αυξήσουν τους φόρους.

Για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους η κυβέρνηση διαρρέει ότι θα υπάρξει αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και μάλιστα σε ύψος 5.000 ευρώ. Για το αφορολόγητο όριο όλων των υπολοίπων ωστόσο δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο.

Καθώς μάλλον δεν είναι μια ξεχασμένη υπόθεση υπάρχουν εύλογες απορίες για το τι θα γίνει.

Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για κάλυψη του αφορολόγητου βάσει αποδείξεων και έτσι έυλογα μπαίνει το ερώτημα αν θα υπάρξει άλλη προϋπόθεση. Κανείς επίσης δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τις δαπάνες και ποιες θα δικαιολογούνται και επιπλέον δεν είναι ακόμα σαφές πότε θα καταστεί υποχρεωτική η εγκατάσταση POS παντού, αν θα δοθεί ειδικό Bonus για ειδικές αποδείξεις, δηλαδή από κλάδους με υψηλή φοροδιαφυγή ή για όσους ξεπερνούν το αφορολόγητο όριο, όπως επίσης το ύψος της προμήθειας των τραπεζών για τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε