Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Δεν… βλεπόταν ο ΠΑΟΚ με Πλατανιά! Πύρρειος νίκη με γιούχα

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου δίμηνου, επικράτησαν δύσκολα εντός έδρας του Πλατανιά (1-0) με αμφισβητούμενο πέναλτι, ενώ έχασαν με τραυματισμούς τους Κωνσταντινίδη και Όλσεν. Γιούχα στο ημίχρονο και με τη λήξη από τους οπαδούς που βρέθηκαν στην Τούμπα.

Το live του αγώνα.

 Το πέναλτι του Αθανασιάδη στο 68ο λεπτό, στάθηκε αρκετό για τον ΠΑΟΚ, προκειμένου να επικρατήσει στην Τούμπα του Πλατανιά με 1-0 και να κλείσει νικηφόρα το ποδοσφαιρικό 2015. Με αυτήν την νίκη και μετά από 15 αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην 3η θέση με 26 βαθμούς, έναν περισσότερο απ΄τον Παναθηναϊκό που παίζει αργότερα (19:30) στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι ψάχνει το γρήγορο γκολ… Ο Κωνσταντινίδης σούταρε από μακριά στο 1′, αλλά δεν ανησύχησε τον Πλατανιά. Ωστόσο, παρά την εμφανή διάθεση των παικτών του Τούντορ να φτάσουν στο 1-0, αρχικά χρειάστηκαν χρόνο για να οργανώσουν το παιχνίδι τους με τον Τσίμιροτ και τον Πέλκα. “Ζέσταμα” χρειαζόντουσαν και οι… επόπτες καθώς στα πρώτα 15′ λεπτά οι λάθος αποφάσεις για οφσάιντ και των δύο ομάδων δεν ήταν και λίγες.

Η πρώτη καλή φάση στο ματς έγινε στο 21′ όταν ο Πέλκας έκανε καταπληκτική κούρσα, γύρισε στο σωστό χρόνο στον Αθανασιάδη κι όταν αυτός “τσίμπησε” την μπάλα αυτή κόντραρε στο πόδι του Βάντερσον και έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ένας από τους… συνήθεις άτυχους του “δικέφαλου του Βορρά”, ο Κωνσταντινίδης έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε στο γόνατό του (οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για χιαστούς). Το ματς έφτασε σχεδόν… αθόρυβα ως το ημίχρονο, με τον κόσμο να γιουχάρει τους Θεσσαλονικείς την ώρα που πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε… υποτονικός και στην αρχή του δεύτερου μέρους, ενώ έχασε με πρόβλημα τραυματισμού και τον Όλσεν, που έγινε αλλαγή με τον νεαρό Μελίσσα (60′). Οι Θεσσαλονικείς πάντως κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, μετά από μια αμφισβητούμενη υπόδειξη πέναλτι. Ο Τζαβέλλας έπεσε εντός περιοχής μετά από μαρκάρισμα του Γκνιάτιτς, κέρδισε το πέναλτι και ο Αθανασιάδης έκανε το 1-0 από τα ένδεκα βήματα.

Το παιχνίδι έγινε πιο γρήγορο στη συνέχεια, με τους Θεσσαλονικείς να ανεβάζουν… στροφές και τον Πλατανιά να αμύνεται. Η άμυνα των Κρητικών “άνοιξε”, κάτι που δεν μπόρεσε να επωφεληθεί ο Μακ, που αν ήταν πιο προσεκτικός θα είχε σκοράρει. Οι φιλοξενούμενοι πάντως φάνηκαν επιθετικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Ντίνα να “χορεύει” στο 85′ τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και τον Μελίσσα να διώχνει δύσκολα, κρατώντας το 1-0. Το σφύριγμα της λήξης έφερε -ξανά- την γιούχα από τους φίλους του ΠΑΟΚ, που είδαν την ομάδα τους να κλείνεται στην άμυνα της στο τέλος, αλλά να παίρνει το “τρίποντο”.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Όλσεν (62′ Μελίσσας), Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης (24′ Σκόνδρας), Τσίμιροτ, Πέλκας (70′ Μπερμπάτοφ), Τζιόλης, Μυστακίδης, Λέοβατς, Αθανασιάδης, Μακ

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Σκαρντοβέλι, Μπανανά, Ιτούα (78′ Ντίνας), Αποστολόπουλος, Γκνιάτιτς, Μενδρινός (88′ Πάγκαλος), Μιλούνοβιτς (70′ Ανγκούλο), Μουνάφο, Σελίν, Ράμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε