ΤΑ ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, διπλοκομμένος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
70 ml ελαιόλαδο
200 γρ. καθαρισμένα κάστανα
5 κ.σ. ρύζι καρολίνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 μάτσο μαϊντανός
100 γρ. κουκουνάρι
100 γρ. σταφίδες ξανθές
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
1/2 ποτήρι κρασιού μπράντυ
1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο μπράντυ και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, πρσθέτουμε και το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι και το μαϊντανό, ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κύμινο και το μπαχάρι και σβήνουμε ρίχνοντας στην κατσαρόλα τις σταφίδες μαζί με το μπράντι τους. Αναμειγνύουμε και τα κάστανα, κομμένα στα τέσσερα και το κουκουνάρι, ελαφρά καβουρδισμένο στο φούρνο.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ