Κυριακή, 21 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Η ΑΕΚ πείθει με “τριάρα”! Σκόρπισε… χαμόγελα και την Καλλονή

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Το πιο εύκολο απόγευμα της στη φετινή Superleague πέρασε η ΑΕΚ, που επικράτησε στο ΟΑΚΑ της Καλλονής με 3-0. Άνοιξε… λογαριασμό ο Τζεμπούρ στο πρωτάθλημα – Δυο γκολ ο Αραβίδης – Από τους καλύτερους και πάλι ο Γιόχανσον.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Στη δεύτερη θέση της Super League εδραιώνεται η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε άνετα στο ΟΑΚΑ της Καλλονής, σε αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής.

Το παιχνίδι άρχισε με ιδανικό τρόπο για την ΑΕΚ, που μπήκε δυνατά και μόλις στο 5′ έφτασε στο 1-0, με σκόρερ τον Ραφίκ Τζεμπούρ. Αυτό ήταν και το πιο γρήγορο γκολ της Ένωσης στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ο “τρομοκράτης” βρήκε δίχτυα 1.869 μέρες από το τελευταίο του τέρμα με τα “κιτρινόμαυρα” (ήταν 24 Οκτωβρίου του 2010 κόντρα στον Παναθηναϊκό).

Η Καλλονή μετά το γκολ που δέχθηκε δεν οπισθοχώρησε, αλλά πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε με κάποια σουτ να ανησυχήσει τον Μπαρόχα. Στην πρώτη όμως νέα επιθετική της προσπάθεια, η Ένωση έφτασε στο 2-0, με τον Αραβίδη. Η Ένωση διαχειρίστηκε πολύ εύκολα τα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου με τον Γιόχανσον να έχει πολύ καλή παρουσία, επιτέθηκε κυρίως από την αριστερή της πτέρυγα -άλλωστε από εκεί προήλθαν και τα γκολ- και είχε την τελευταία της καλή στιγμή στο 39′, με τον Χογκ να μπλοκάρει το σουτ του Τζεμπούρ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα του Πογιέτ να διαμαρτύρεται για πέναλτι. Ο “τρομοκράτης” μαρκαρίστηκε -αντικανονικά όπως φάνηκε και από το ριπλέι- εντός περιοχής από τον Τσαμπούρη, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε τίποτα. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με καλό ρυθμό, με την Καλλονή να χάνει δυο τεράστιες ευκαιρίες για να μειώσει και να το… πληρώνει. Ντίντακ και Μπαρόχα έσωσαν την Ένωση μέσα σε ένα λεπτό και στο 62′ ο Αραβίδης έκανε το 3-0, φτάνοντας τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα.

Παρά τα τρία γκολ που είχαν στην… πλάτη τους, οι νησιώτες δεν εγκατέλειψαν το παιχνίδι και… άγγιξαν το γκολ στο 72′ με τον Γκάλο να διώχνει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Καλτσά. Οι φιλοξενούμενοι πάντως από ένα σημείο και μετά κουράστηκαν, ο Μάνταλος -με την είσοδο του- ενίσχυσε τους “κιτρινόμαυρους” που έχασαν και άλλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ μέχρι να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (89’ Κορδέρο), Μπουονανότε, Πλατέλλας (63’ Βάργκας), Τζεμπούρ (76’ Μάνταλος), Αραβίδης

Στον πάγκο: Ανέστης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Βαλιός, Αντέτζο (65’ Ούκα), Γιορέντε (84’ Ευαγγελιδάκης), Κεϊτά, Χιντασέλι (65’ Ξύδας), Γεωργίου, Καλτσάς, Σάμπα, Μανούσος

Στον πάγκο: Δαύκου, Κλαντρούμπσκι, Μπούρους, Σπυρόπουλος

Διαιτητής: Τζήλος Αθανάσιος (ΕΠΣ Λάρισας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε