Κόσμος

ΗΠΑ: Ο επικεφαλής του Πενταγώνου επισκέφθηκε το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ

Το αεροπλανοφόρο της Γαλλίας Σαρλ ντε Γκολ που πλέει πλέον στον Κόλπο, επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ, με στόχο να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα της Ουάσιγκτον και του Παρισιού να νικήσουν τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. 

Ο Κάρτερ συναντήθηκε επίσης με Αμερικανούς στρατιώτες στο αμερικανικό Kearsarge, ένα πολεμικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή για να προσφέρει στήριξη στην εκστρατεία των ΗΠΑ εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου εξήρε την «βούληση της Γαλλίας να κάνει περισσότερα όπως εμείς κάνουμε περισσότερα».

«Τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, εμείς και η Γαλλία είμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι και έτσι ακριβώς πρέπει να γίνεται» είπε ο Ας Κάρτερ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο αεροπλανοφόρο, ο Αμερικανός υπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

Ένας ανώτατος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επισημάνε ότι οι δύο άνδρες «συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό» στην ανάγκη διεύρυνσης των αεροπορικών επιδρομών και βομβαρδισμών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, για παράδειγμα εναντίον πετρελαϊκών υποδομών και πηγών φυσικού αερίου που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της εξτρεμιστικής οργάνωσης.
Το Σαρλ ντε Γκολ έφθασε χθες Παρασκευή στον Κόλπο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε την επίσκεψη Ζελένσκι την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον για να υπογράψει τη συμφωνία για τα ορυκτά
Ο Τραμπ είπε ακόμα ότι η Ουκρανία «πρέπει να ξεχάσει το ΝΑΤΟ» και ότι πιθανότατα «αυτός ήταν ο λόγος που ξεκίνησαν όλα», εννοώντας τον πόλεμο που ξέσπασε πριν από τρία χρόνια με την εισβολή της Ρωσίας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ντόναλντ Τραμπ