Παρασκευή, 2 Αυγ.
35oC Αθήνα

Κέρι σε Τσίπρα: Θα κάνουμε τα πάντα για ανάπτυξη στην Ελλάδα

Κέρι σε Τσίπρα: Θα κάνουμε τα πάντα για ανάπτυξη στην Ελλάδα

Περισσότερο από μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Ο Αμερικανός υπουργός εμφανίστηκε υποστηρικτικός προς την Ελλάδα και τόνισε πως οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να επανέλθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Υποδεχόμενος στον Αμερικανό υπουργό στο γραφείο του, ο πρωθυπουργός ρώτησε τον κ. Κέρι για την επίσκεψή του στην Κύπρο και στη συνέχεια του είπε πως έρχεται στην Ελλάδα “σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν απειλές για τη σταθερότητα στην περιοχή όπως γνωρίζετε και είναι πολύ σημαντικό να βρούμε λύσεις για το πρόβλημα αυτό. Να είστε βέβαιος ότι εμείς είμαστε κόμβος σταθερότητας στην περιοχή, πόλος συνεργασίας. Άλλωστε βασιζόμαστε στους ιστορικούς δεσμούς με τις χώρες της περιοχής και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουμε να βρούμε οδούς και λύσεις για να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή”.

“Χαίρομαι πολύ που είμαι στην Ελλάδα. Κατ’ αρχάς ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία επί θεμάτων ασφαλείας. Συνεργαζόμαστε πολύ στενά και ξέρω ότι αντιμετωπίζετε πολύ σημαντικές προκλήσεις ιδιαίτερα στο μεταναστευτικό. Θα ήθελα να σας πω ότι εκτιμώ ιδιαιτέρως προσπάθειες της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα, να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δούμε κάποια στιγμή την Ελλάδα να επανέρχεται στον δρόμο της ανάπτυξης, για τους πολίτες και την οικονομία, για να ανακτήσουμε την ελπίδα για τη χώρα”.

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι

Posted by Alexis Tsipras on Friday, 4 December 2015

Φωτογραφίες: Reuters

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε