Κυριακή, 21 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας: “Διαστημική” ΑΕΚ! Πεντάρα στην Λάρισα

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Μπουονανότε έκανε επίδειξη του πλούσιου ποδοσφαιρικού του ταλέντου στη Λάρισα, οδηγώντας την ΑΕΚ στην άνετη νίκη (5-0) επί των “βυσσινί” για το Κύπελλο Ελλάδας, η οποία της χάρισε την πρώτη θέση του ομίλου της.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ ήταν επιβλητική, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Λάρισα. Οι “κιτρινόμαυροι” προηγήθηκαν με 1-0 στο 18′, με τον Τζεμπούρ να πλασάρει υποδειγματικά στην κίνηση τον Πατσογιώργου, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Μπακάκη, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 41′, με τον Μπουονανότε να αποφεύγει έναν αντίπαλο και να νικάει με δυνατό σουτ τον τερματοφύλακα των “βυσσινί”.

Ο Αργεντινός “μάγος” της ΑΕΚ “χτύπησε” και στο 54′. Αφού έκανε “ποδιά” σ’ έναν αντίπαλο και απέφυγε έναν δεύτερο, πλάσαρε ιδανικά στο απέναντι δοκάρι και στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 3-0.  Το 4-0 ήρθε από τον Βάργκας στο 88′, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Μάνταλο, ο οποίος έκανε το 5-0 ένα λεπτό αργότερα.

Ο Έλληνας μέσος, μετά από ωραία μπαλιά του Τζεμπούρ, βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λάρισας και περνώντας την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Πατσογιώργο, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΛΑΡΙΣΑ (Ντόστανιτς): Ματσογιώργος, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Σουλιώτης, Μανακούσιος, Χάμος, Α. Λαμπρόπουλος (62’ Ναγιάρ), Ροβίθης, Πάτο, Κουτσιανικούλης (62’ Μπόγιοβιτς), Καμπλιώνης (64’ Μασούρας)

ΑΕΚ (Πογέτ): Ανέστης, Σοϊλέδης, Μπακάκης, Β. Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορδέρο, Σιμόες (58’ Φαγέ), Μπουονανότε (76’ Μάνταλος), Βάργκας, Τζεμπούρ, Πλατέλλας (72’ Βασιλαντωνόπουλος)

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ξάνθη συνέτριψε εκτός έδρας τον Πανελευσινιακό με 5-0 σ’ ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, καθώς οι δύο ομάδες είχαν αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θ. Δημόπουλος): Μανιάτης, Ταμπάκης (55′ Δημόπουλος), Τσολακίδης, Τσίγκρος (67′ Κορνελάτος), Γιαννιτσάνης, Ανδρίκος, Ναούμ (55′ Πούρνος), Κασνέτσης, Λίτσος, Κακαράς, Παληγεώργος.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Γκαραβέλης, Μπαξεβανίδης (61′ Ζαραδούκας), Τριάδης (69′ Χατζητερζόγλου), Χέρεα, Ορφανίδης, Τόμιτς, Φάρκας, Καπετάνος, Λισγάρας, Φασίδης (78′ Κρίστοφερ), Ντιμιτρόφ.

Τα αποτελέσματα του 7ου ομίλου:

ΑΕΛ-ΑΕΚ 0-5

Πανελευσινιακός-SKODA Ξάνθη 0-5

Η τελική βαθμολογία

1. ΑΕΚ 9 (12-0)

2. ΑΕΛ 6 (5-6)

3. SKODA Ξάνθη 3 (5-2)

4. Πανελευσινιακός 0 (1-15)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε