Κυριακή, 18 Αυγ.
35oC Αθήνα

Κυβερνητικός διχασμός για το Σύμφωνο Συμβίωσης: On air “σφαγή” Κατσίκη με Κατριβάνου

Κυβερνητικός διχασμός για το Σύμφωνο Συμβίωσης: On air “σφαγή” Κατσίκη με Κατριβάνου

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου για το Σύμφωνο Συμβίωσης στον αέρα της εκπομπής Live News του Νίκου Ευαγγελάτου. Η κόντρα των δύο κυβερνητικών βουλευτών πυροδοτήθηκε από τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ που ουσιαστικά έκανε λόγο για πολίτες δύο κατηγοριών.

“Υπάρχει μέτρο και στην ηθική. Δεν μπορεί να είναι χαλαρή. Ούτε τα ήθη μπορούν να είναι χαλαρά και ελευθερίων ηθών” ήταν τα λόγια του Κώστα Κατσίκη που προκάλεσαν την άμεση επέμβαση της Βασιλικής Κατριβάνου. “Δεν είμαστε ανήθικοι επειδή υπερασπιζόμαστε τα αστικά δικαιώματα”.

“Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Δεν έχω καμία αντίρρηση οι άνθρωποι αυτοί να συμβιώνουν με τον τρόπο που θέλουν. Έχω αντίρρηση γιατί το Σύμφωνο Συμβίωσης ανοίγει τον δρόμο για την υιοθεσία και τον γάμο που οι συνάδερφοί μου αρνούνται. Για να φοβούνται οι συνάδερφοι την τεκνοθεσία και τον γάμο σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τα ομόφυλα ζευγάρια ως προς την υιοθεσία και τον γάμο, όχι ως προς τα δικαιώματα που τους εκχωρούνται. Κάποια στιγμή ο υπουργός των Οικονομικών θα ψάξει να βρει τα χρήματα για να στηρίξει τα συνταξιοδοτικά και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και πολύ φοβάμαι ότι θα κοπούν από κάποιους άλλους συμπολίτες μας για να εξυπηρετηθούν οι ίδιοι”, υποστήριξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, βάζοντας φωτιά στη ζωντανή εκπομπή Live News.

Επικαλούμενος την επιστήμη μάλιστα έκανε λόγο για εκτροπή! “Για αυτή την παρεκτροπή δεν μιλάω μόνο εγώ, μιλάει και η επιστήμη. Το άρθρο 347 του ποινικού κώδικα που κατήργησαν με τροπολογία που έφεραν βουλευτές και την έκανε δεκτή ο υπουργός μίλαγε για παρά φύση. Ο νόμος έλεγε για παρά φύση. Ξέρετε τι σημαίνει παρά φύση; Εκτροπή”, σημείωσε ο Κώστας Κατσίκης.

Παίρνοντας τον λόγο η Βασιλική Κατριβάνου επισήμανε ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης έφερε ίσα δικαιώματα στα ετερόφυλα και τα ομόφυλα ζευγάρια. “Επειδή δεν είναι θέμα ιδιωτικό αλλά να έχουν την ίδια αναγνώριση στον δημόσιο βίο, να έχουν δηλαδή ασφαλιστικά δικαιώματα και άλλα. Αυτό έχει να κάνει με την ισονομία. Έχουμε καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Θεωρώ ότι το επόμενο βήμα είναι ο γάμος. Δεν υπάρχουν παρεκτροπές. Η επιστήμη λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι υγιής σεξουαλικός προσανατολισμός. Αυτά είναι ομοφοβικά σχόλια. Ανήκουν στον μεσαίωνα”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε