Δευτέρα, 30 Σεπτ.
21oC Αθήνα

Νέα ένταση στη Βουλή: Αποχώρησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Νέα ένταση στη Βουλή: Αποχώρησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Αποχώρησαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης στην έναρξη της συνεδρίασης στην Επιτροπή της Βουλής.

ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι αντέδρασαν και κλιμάκωσαν τις ενστάσεις τους με το «κορυφαίο» κοινοβουλευτικό μέσο που διαθέτουν την αποχώρηση όταν ζητήθηκε από τους υπουργούς να γίνει και αυτή η ψήφιση του νομοσχεδίου με τις συντετμημένες διαδικασίες του «επείγοντος»! 

Ένα νομοσχέδιο, 8 υπουργείων και 350 σελίδων που όπως υποστήριξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αποχώρησαν όχι μόνο κατατέθηκε προχθές αργά το βράδυ και σήμερα μπαίνει σε συζήτηση αλλά λόγω του εσπευσμένου τρόπου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν είχε χρόνο όπως σημειώνει στην Έκθεσή του να πολιτικοποιήσει το κόστος του και ποιους αφορά, όπως επίσης δεν είχε περάσει από την ΚΕΝΕ, δηλαδή τη νομοπαρασκευατική επεξεργασία από τους νομικούς του Κράτους σχετικά με τη νομική του επεξεργασία!

Τρία σοβαρά «κολλήματα» που όπως επεσήμαναν οι βουλευτές των τριών κομμάτων της Αντιπολίτευσης που είναι σοβαρά για να μην νομοθετεί στο άρπα- κόλλα η Βουλή. Ζητήματα που ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος υποστήριξε ότι μπορεί να είναι υπαρκτά, επειδή όμως το νομοσχέδιο αφορά κρίσιμα κοινωνικά θέματα και η βούληση της Κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα επέμεινε να προχωρήσει άμεσα η συζήτηση του νομοσχεδίου με την διαδικασία του «επείγοντος».

Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς για να ενδυναμώσει και με πολιτικού χαρακτήρα το επιχείρημα ανέφερε πως «οι αποχωρήσεις είναι δηλωτικές των προθέσεων της Αντιπολίτευσης που αποχωρεί καθώς με αυτόν τον τρόπο θέλει να αφήσει «σκιές» σε ένα νομοσχέδιο που έχει καταγραφεί θετικά στην κοινωνία και έχει αυξημένο κοινωνικό πρόσημο».

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οι Ανδρέας Λοβέρδος, Λεωνίδας Γρηγοράκος Γιάννης Μανιάτης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υποστήριξαν ότι στο νομοσχέδιο πίσω από τα κοινωνικά θέματα υπάρχουν διατάξεις σκάνδαλων όπως αυτά με την διαχείρηση των σκουπιδιών…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε