Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Ο καιρός την Πρωτοχρονιά – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Αλλάζει σημαντικά το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες με βροχές, καταιγίδες και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές, ενώ το βράδυ ιδιαίτερη προσοχή θα χρειάζεται ο παγετός.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα είναι άστατος. Προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Βροχές ή χιονόνερα θα εκδηλωθούν στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και τα νότια πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Την Παρασκευή ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο καιρός στη δυτική και βόρεια Ελλάδα προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα σημεία θα υπάρξουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους τη νύτα και νωρίς το πρωί κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

 

Την επόμενη ημέρα της Πρωτοχρονιάς προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακά το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους. Η θερμοκρασια θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε