Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ! Το αντίθετο μάλιστα. Οι φράσεις που έμειναν στην ιστορία ήταν κάποιες για γέλια και άλλες για περισσότερα γέλια! Σοβαρότητα μηδέν κοινώς.
Το κακό ξεκίνησε με τον Γιάννη Βαρουφάκη (δεν μπορώ το ένα ν). Στην πρώτη κρίσιμη συνάντηση που είχε ως υπουργός Οικονομικών με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ του απάντησε Ουάου! Με το “ουάου” σαν φράση από επίσημα χείλια και λίγα βιώσαμε στην πορεία των πραγμάτων. Θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Και ενώ τα πράγματα για τη χώρα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, στην Ελλάδα ακόμα και σε χωριά κάποιοι εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο τους. Μαθαίνουν τις λέξεις επαχθές και επονείδιστο. Δασκάλα τους η Ζωή Κωνσταντοπούλου που νομίζοντας πως κάνει υπνοπαιδεία στους πολίτες έλεγε συνέχεια: “Το χρέος είναι παράνομο, επαχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στη διάρκεια του χρόνου αν και δεν το μετρήσαμε πρέπει να το είπε περισσότερες από 365 φορές. Και μάλιστα, κάθε φορά οι λέξεις είχαν την ίδια σειρά για να μην μπερδευόμαστε κιόλας.
Στη Ζωή Κωνσταντοπούλου ανήκει και η επόμενη φράση της χρονιάς! Αυτή τη φορά δεν είχε σχέση με το χρέος, αλλά μία αντιπαράθεσή της με τη δημοσιογράφο, Σία Κοσιώνη, σε μία συνέντευξη που κανείς δεν θα ξεχάσει. Όταν η δημοσιογράφος αποφάσισε να δυσκολέψει λίγο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ακούστηκε 5 φορές η φράση “Τι είπατε”.
Κανείς δεν θα ξεχάσει το ύφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τη Σία Κοσιώνη και τη φράση “Τι είπατε” να ακούγεται αδιάκοπα. Για να καταλάβει κανείς τον θόρυβο που προκάλεσε αυτή η φράση ας αναζητήσει κάποιος στο google τη φράση “τι είπατε”. Μόλις δείτε τα αποτελέσματα θα καταλάβετε γιατί δεν θα μπορούσε να λείπει από τις φράσεις της χρονιάς.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ