Παρασκευή, 16 Αυγ.
33oC Αθήνα

Παναθηναϊκός -Τζόρτζεβιτς: “Νίκη πρόκρισης και γοήτρου”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

O Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ζιελόνα Γκόρα το βράδυ (21:45) της Παρασκευής, σ’ ένα παιχνίδι όπου η νίκη ισοδυναμεί με πρόκριση στο Top 16 της Ευρωλίγκα.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ανέλυσε στη Media Day του “τριφυλλιού” τον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες του πρέπει να προσεγγίσουν το παιχνίδι, ενώ εξήγησε τους λόγους της αγωνιστικής βελτίωσης του “τριφυλλιού”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Πρέπει να δώσουμε τα πάντα και την τελευταία ρανίδα ενέργειας. Να μπούμε στο παρκέ με αποφασιστικότητα, θάρρος και να δείξουμε μεγάλη θέληση για τη νίκη. Παράλληλα, να έχουμε στον νου μας και το παιχνίδι που χάσαμε στην Πολωνία. Μας δίδαξε αυτή η ήττα και θα καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουμε το αυριανό παιχνίδι. Σκεπτόμενοι και το γόητρο μας.

Βέβαια, δεν πρέπει να νομίζουμε ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι. Δεν θα κριθεί στα πρώτα πέντε ή δέκα λεπτά, δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε ή να παρασυρθούμε και να παρεκκλίνουμε από το πλάνο μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, να παλεύουμε για κάθε κατοχή και κάθε διεκδικήσιμη μπάλα. Θλω να δω την φλόγα στους παίκτες μου.

Είμαστε ευγνώμονες με την στήριξη του κόσμου. Ευελπιστούμε πως οι παίκτες θα ανέβουν με την παρουσία του κόσμου. Δεν ξέρω πως θα κυλήσει το παιχνίδι αλλά δεν νομίζω πως θα έχει ίδια εξέλιξη με αυτό της Ζαλγκίρις, διότι η Ζιελόνα Γκόρα παίζει διαφορετικό στυλ.

Έπαιξαν εξαιρετικά την περασμένη εβδομάδα ενάντια στη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν οφειλόταν στο γεγονός πως η Κουμπάν έπαιξε άσχημα, αλλά στο γεγονός ότι οι παίκτες της Ζιελόνα Γκόρα έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι. Επομένως, μιλάμε, αναμφίβολα, για έναν δύσκολο αντίπαλο.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες επωφεληθήκαμε τα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια και δώσαμε πολύ μεγαλύτερο βάρος στις προπονήσεις. Η αύξηση της έντασης απέδωσε καρπούς. Έχουμε περισσότερη… “βενζίνη” στο ρεζερβουάρ, προσθέσαμε ακόμα έναν παίκτη στο ροτέισον (σ.σ: Νίκος Παππάς), ο οποίος ναι μεν δεν βρίσκεται ακόμα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση –όπως είναι φυσιολογικό- αλλά μας έδωσε κάποια ποιοτικά λεπτά και ευχόμαστε να συνεχίσουμε αναλόγως. Οι προπονήσεις θα συνεχίσουν να είναι δυνατές και θα επωφεληθούμε το γεγονός ότι θα μείνουμε στην Αθήνα για περισσότερο καιρό”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε