Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Παρίσι – Brandalism: Γέμισε το Παρίσι “ψεύτικες” διαφημίσεις για το κλίμα

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Η λέξη ψεύτικες μπαίνει σε εισαγωγικά γιατί οι αφίσες που γέμισαν το Παρίσι τις τελευταίες μέρες δεν είναι ακριβώς ψεύτικες. Μάλλον είναι πιο αληθινές από οποιαδήποτε άλλη…

Είναι το φαινόμενο Brandalism, ένα… “κίνημα” από 82 καλλιτέχνες, που έφτιαξαν “άλλες” αφίσες για να “διαφημίσουν” τα ψέμματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα που έγινε στο Παρίσι. 150 ηγέτες απ’ όλο τον κόσμο βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας και “ορκίστηκαν” πίστη στον πλανήτη και πως θα κάνουν κάθε προσπάθεια για να τον σώσουν. Πως θα κάνουν τα πάντα για να μη χαλάσει κι άλλο το κλίμα στη Γη.

Ποιός τους πίστεψε; Κανείς δυστυχώς. Και οι αφίσες που έβαλαν οι καλλιτέχνες ακτιβιστές σε περισσότερες από 600 στάσεις στο Παρίσι λένε, δυστυχώς, πικρές αλήθειες. Σε μια, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας έχει στο κεφάλι του καμινάδες ενός εργοστασίου. Σε άλλη, εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen και η αφίσα γράφει: λυπούμαστε που μας έπιασαν (σ.σ. για το σκάνδαλο με τους ρύπους).

Μια αεροσυνοδός με τη στολή της Air France λέει: να σταματήσουμε την αλλαγή του κλίματος; Φυσικά όχι, εμείς είμαστε αεροπορική εταιρία. Σε μια άλλη, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ως άλλος πιλότος Formula 1, διαφημίζει… όλες τις πετρελαιοβιομηχανίες.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ VIDEO

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε