Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Πρώτο και… παραδοσιακό “διπλό” – Πέρασε απ’ τα Χανιά ο ΠΑΣ

Πρώτο και… παραδοσιακό “διπλό” – Πέρασε απ’ τα Χανιά ο ΠΑΣ

Οι Γιαννιώτες σημείωσαν το πρώτο τους “διπλό” στη φετινή Superleague, επικρατώντας στα Χανιά του Πλατανιά με 1-0 και διατηρώντας την παράδοση που τους θέλει να μη χάνουν στην έδρα των Κρητικών σε αγώνα πρωταθλήματος.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

 

Ο Πλατανιάς παρουσίασε την εικόνα που έχει συνήθως στα εντός έδρας παιχνίδια του, έχοντας την κατοχή της μπάλας και κερδίζοντας μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή. Η άμυνα του ΠΑΣ δεν επέτρεψε αρχικά στους γηπεδούχους να μετουσιώσουν αυτή τους την υπεροχή σε κάποια ευκαιρία, ενώ επιθετικά ήταν… ανύπαρκτοι. Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς ήρθε στο 14′ από λάθος του Βελλίδη, με τον Καρανίκα να απομακρύνει σίγουρο γκολ, προ του Μιλούνοβιτς.

 

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού όμως, οι Γιαννιώτες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 17′ ο Γι’άκος εκτέλεσε με υπέροχο τρόπο ένα φάουλ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου για το 0-1. Οι Κρητικοί αποσυντονίστηκαν στη συνέχεια, αφού -παρόλο που έλεγχαν το παιχνίδι- δεν μπόρεσαν να φτιάξουν φάσεις. Στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι πριν πάνε στα αποδυτήρια, η κοντινή κεφαλιά του Ράμος πέρασε μόλις άουτ.

Την ίδια εικόνα είχαμε και στην επανάληψη, με τον Παράσχο όμως να περνά τον Ντίνα, προκειμένου να βελτιώσει την μεσοεπιθετική λειτουργία του Πλατανιά. Οι Κρητικοί προσπάθησαν να μην αφήσουν… ανάσα στους παίκτες του ΠΑΣ, με τους φιλοξενούμενους όμως να είναι επικίνδυνοι σε κάθε αντεπίθεση.

Πάντως, στο τελευταίο 15λεπτο οι Γιανιώτες όχι μόνο κράτησαν με ευκολία το “μηδέν” αλλά είχαν στην κατοχή τους την μπάλα και προσπάθησαν και να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ. Πάντως, στην τελευταία φάση του ματς οι Κρητικοί έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Στρούνα να διώχνει μια κεφαλιά των γηπεδούχων πάνω στη γραμμή με το στήθος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε