Δευτέρα, 19 Αυγ.
30oC Αθήνα

Σταύρος Θεοδωράκης: Πριμοδοτείτε τα κομματικά σας στελέχη που δουλεύουν στα γραφεία των υπουργών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήθελε στην αρχή να μοιάσει στους αλχημιστές του Μεσαίωνα. Αυτούς που μετέτρεπαν κάθε μέταλλο σε χρυσό…» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην Κυβέρνηση.

Και πρόσθεσε: «Εσείς θα μετατρέπατε τη χώρα, την Ευρώπη, κι ό,τι άλλο αγγίζατε, σε αριστερό Παράδεισο.Δε χρειάζεται δουλειά, δε χρειάζεται πρόγραμμα, δε χρειάζεται προσπάθεια, μόνο καλή διάθεση.Όμως με συνθήματα δεν αλλάζει η ζωή και το πείραμα δεν πέτυχε…Και τώρα αλλάξατε τακτική. Βαπτίζετε χρυσό, τις λύσεις και τις προτάσεις που είχαν επιλέξει οι προηγούμενοι στα κόκκινα δάνεια. Στο κομματικό κράτος. Στα δημόσια έργα….».

«Οι δύο συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους που σήμερα ψηφίζεται είναι βρεγμένες από τα δάκρυα του κ.Σπίρτζη που «υπέγραψε με πολύ πόνο» όπως μας είπε ο ίδιος… Και το ίδιο φαντάζομαι ότι θα μας πει και ο Δρίτσας όταν το Γενάρη υπογράψει την συμφωνία για τα λιμάνια…».
Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης καταλόγισε στην Κυβέρνηση ότι «παίξατε καθυστέρηση… Η εμπειρία είναι καλό σχολείο αλλά έχει ακριβά δίδακτρα» έχει πει ένας ποιητής. Μόνο που αυτά τα δίδακτρα τα πληρώνει η κοινωνία. Δίνετε με αλχημείες αυξήσεις στα δικά σας παιδιά στο Δημόσιο. Πριμοδοτείτε τα κομματικά σας στελέχη που δουλεύουν στα γραφεία των υπουργών. Χαρίζετε μισθολογικά κλιμάκια στους συμβούλους σας. Και οι διευθυντές των πολιτικών γραφείων υπουργών πάνε κατευθείαν στο ανώτατο κλιμάκιο.Το σύστημά σας δεν έχει ούτε ένα ψήγμα αξιολόγησης και αξιοκρατίας. Και πόσο θα κοστίσουν αυτά; Το Γενικό Λογιστήριο όμως μιλάει για ένα δις κόστος σε 4 χρόνια.Ένα δις επιπλέον στο δημόσιο.Πείτε το λοιπόν καθαρά στους ανέργους, ότι υπάρχουν λεφτά για το Δημόσιο αλλά δεν υπάρχουν λεφτά γι αυτούς. Υπάρχουν λεφτά για το Δημόσιο αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια ελάφρυνσης των φόρων στους ιδιώτες».

Αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «Εθνάρχη της Αριστεράς…» όπως τον αποκάλεσε ένας από τους δεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης – και να του πω ότι η μεγάλη σας έγνοια για τα δικά σας παιδιά είναι τόσο παλιά όσο και τα προβλήματα της χώρας. Τόσο παλιά όσο και η πλατεία Κλαυθμώνος…».

Επιτέθηκε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως διάβασα ότι «χαρακτήρισε το Ποτάμι λαϊκίστικο Κίνημα. Έλεος κύριοι Αφήστε και σε εμάς έναν τίτλο. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή – είστε λαϊκιστές Τρίτη – Πέμπτη είστε αριστεροί επαναστάτες και τις Κυριακές είστε ορθολογιστές – ευρωπαϊστές που κατηγορείτε τους αντιπάλους σας για λαϊκισμό…» και τόνισε «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και σήμερα θα βρεθούν 153 να ψηφίσουν έναν πρόχειρο νόμο που κατά 35% είναι υποχρεώσεις για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί σαν χώρα και το άλλο 65% είναι ρουσφέτια και μπαλώματα… Όμως η Ελλάδα έχει ανάγκη πολλά περισσότερα από μερεμέτια, συναλλαγές και παλαιοκομματικές διευθετήσεις…».
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε