Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Σύμφωνο Συμβίωσης: Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο υιοθεσίας, διαφωνεί ο Καμμένος!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά την τεκνοθέσια. Αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτεία εκφράστηκε και την αποδοκιμάζει. Είναι ένα θέμα που εξετάζουμε, όπως και αυτό που αφορά την ταυτότητα του φύλλου, και τάχιστα θα έρθουν στη Βουλή όταν εξεταστούν». Αυτό δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, την ώρα που ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, διαφωνεί και όλα… παραμένουν ανοιχτά!

Μπορεί η κυβέρνηση να μην είχε καμία απώλεια το βράδυ της Τρίτης στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα, ωστόσο το μέλλον διαγράφεται… δυσοίωνο για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η ψηφοφορία υπερψηφίστηκε με 153 “ναι”, ωστόσο το Σύμφωνο Συμβίωσης ενδέχεται να προκαλέσει τριγμούς στους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Κι αυτό διότι ο Νίκος Παρασκευόπουλος ξεκαθάρισε μεν πως στο Σύμφωνο Συμβίωσης δεν υπάρχει πρόβλεψη για το ενδεχόμενο τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, ωστόσο άφησε ανοιχτό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, λέγοντας πως θα εξεταστεί στο μέλλον.

Κάτι τέτοιο αναμένεται να βρει κάθετα αντίθετο τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ο οποίος ήδη εμφανίζεται αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επισήμως έχει διατυπωθεί πως για το θέμα θα συνεδριάσει η ΚΟ των ΑΝΕΛ για να αποφασίσει και μάλιστα αφού δει πρώτα τη στάση της Εκκλησίας. Η οποία φυσικά κάθε άλλο παρά σύμφωνη θα είναι σχετικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια…

Τι είπε ο Νίκος Παρασκευόπουλος

«Το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν αφορά την τεκνοθέσια. Αυτό δεν σημαίνει ότι η πολιτεία εκφράστηκε και την αποδοκιμάζει. Είναι ένα θέμα που εξετάζουμε, όπως και αυτό που αφορά την ταυτότητα του φύλλου, και τάχιστα θα έρθουν στη Βουλή όταν εξεταστούν».

Αυτό δήλωσε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, κλείνοντας τη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης, στην οποία σήμερα είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους, συνδικαλιστικοί φορείς.

Το νομοσχέδιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης είχε την γενική παραδοχή από όλους τους φορείς, ότι κινείται στην σωστή κατεύθυνση και είναι ένα θετικό βήμα, όπως είπαν, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις ή διαφωνίες που εκφράστηκαν, για ορισμένες επίμαχες διατάξεις.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι ομόφυλων ζευγαριών, έδωσαν έμφαση στο δικαίωμα της τεκνοθεσίας και της υιοθεσίας, καλώντας την πολιτεία να κάνει το επόμενο βήμα και μέσα από ένα ανοικτό δημόσιο διάλογο να προχωρήσει στην υιοθέτηση των αιτημάτων τους, ώστε στην πράξη, όπως τόνισαν, να ισχύσει η ισονομία.

Η στάση της Εκκλησίας

«Η Ιερά Σύνοδος έχει πάγιες αποφάσεις γύρω από τον θεσμό της οικογένειας. Η εκκλησία έχει τη δική της άποψη την οποία έχει διατυπώσει. Δεν έρχεται να αντιτάξει την αντίρρηση της στο Σύμφωνο Συμβίωσης, αλλά να εκφράσει την άποψη της για το πώς αντιμετωπίζει το γάμο. Τον αντιμετωπίζει ως μέγα θεσμό για αυτό και δυσκολεύεται να τον αντιμετωπίσει σε επίπεδο Συμφώνου Συμβίωσης», επεσήμανε ο πρώτος γραμματέας της Ιεράς Συνόδου πατήρ Ιερώνυμος Νικολόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία έρχεται να πιστοποιήσει τις διαδικασίες για το θεσμό της οικογένειας και όχι να αρνηθεί το δικαίωμα του κράτους να ρυθμίσεις τις σχέσεις του. Η εκκλησία πιστεύει ότι πρέπει να προστατεύονται τα θέματα της οικογένειας. Εμμένουμε σε αυτό και δεν μπορούμε να ευχηθούμε τίποτα άλλο παρά να πρυτανεύσει η λογική».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Κωνσταντίνος Τζαβέλας, σημείωσε ότι συμφωνεί με τα άρθρα του νομοσχεδίου, εξέφρασε ωστόσο, επιφύλαξη στο αν υποκρύπτεται η δυνατότητα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και τόνισε την ανάγκη περαιτέρω διευκρινήσεων από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε