Τρίτη, 1 Οκτ.
25oC Αθήνα

Θρίλερ με δύο μικρά προσφυγόπουλα που εξαφανίστηκαν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στις 11/11/2015 εξαφανίστηκαν ο Ρόντερ Όθμαν 4,5 ετών και ο ξάδερφός του Άλντ Όθμαν 5 ετών στα τουρκικά ύδατα, στην προσπάθειά τους να περάσουν μαζί με τους γονείς τους με βάρκα από την Τουρκία στην Ελλάδα. Η βάρκα ανετράπη και το Λιμενικό Σώμα της Τουρκίας διέσωσε τους περισσότερους επιβαίνοντες της βάρκας πλην των δύο παιδιών.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το “Χαμόγελο του παιδιού”, ο Ρόντερ έχει ύψος 90 εκατοστά ζυγίζει 15 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε μαύρη φόρμα, μπλε μπλούζα, μαύρο μπουφάν και μπλε παπούτσια. Ο Άλντ έχει ύψος 90 εκατοστά, ζυγίζει 20 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια. Φορούσε μπλε τζιν παντελόνι, γαλάζια μπλούζα και μπλε παπούτσια.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου “είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να εξαφανιστούν ή να πέσουν θύμα παράνομης διακίνησης ή εμπορίας. Εστιάζουμε, ιδιαιτέρως, στα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, τους ασυνόδευτους ανηλίκους και τα παιδιά εν κινήσει και χωρίς γονική φροντίδα. Στην πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων απαιτείται διεθνής συνεργασία και συντονισμός με τις αρχές και άλλους μη-κυβερνητικούς οργανισμούς. Το Χαμόγελο Του Παιδιού αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Για Τα Εξαφανισμένα Παιδιά – 116000», να ξεκινήσει διεθνή κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στοχεύοντας στον εντοπισμό των εξαφανισμένων ασυνόδευτων ανηλίκων-προσφύγων”…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε