Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Την τρόϊκα την ρώτησαν για τη στράτευση γυναικών; Υπάρχει λόγος

Την τρόϊκα την ρώτησαν για τη στράτευση γυναικών; Υπάρχει λόγος

Μεγάλες φωτιές άναψε η άποψη του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για στράτευση των γυναικών. Άποψη που πριν από μερικούς μήνες είχε θέσει προς συζήτηση κάνοντας λόγο για εθελοντική στράτευση γυναικών .Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης του έχουν επιτεθεί εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους.
 

Η συζήτηση όμως νομίζουμε ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση.

Πρώτα απ΄ όλα κάποιος πρέπει να μας απαντήσει αν έχουμε κατορθώσει να στρατεύσουμε όλους τους άνδρες που οφείλουν να κάνουν θητεία! Οι μάχες κατά της ανυποταξίας χάνονται χρόνια τώρα από διαφορετικές κυβερνήσεις και υπουργούς Εθνικής Άμυνας. Ας φροντίσουμε λοιπόν πρώτα απ΄ όλα να δούμε πως θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα για να αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε για το αν πρέπει και με ποιο τρόπο να στρατεύονται οι γυναίκες.

Το πρόβλημα επανδρώσεως των μονάδων του Στρατού Ξηράς είναι γνωστό. Και το έχουν επισημάνει πολλές στρατιωτικές ηγεσίες σε άλλες τόσες πολιτικές ηγεσίες των ΕΔ. Πριν φθάσουμε στο ακραίο σενάριο της υποχρεωτικής στράτευσης γυναικών ,ακόμη και σ΄ αυτό της εθελοντικής μήπως να επανεξετάσουμε τις μελέτες και τις εισηγήσεις που ήδη υπάρχουν στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΣ;

Υπάρχει πρόταση για τη λεγόμενη “διζωνική θητεία”. Περισσότερος χρόνος θητείας για όσους υπηρετούν στην ενδοχώρα, λιγότερη θητεία για όσους επιλέξουν να υπηρετήσουν στη μεθόριο.

Υπάρχει πάντα στο συρτάρι η πρόταση για στράτευση των νέων στα 18. Λύση με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όπως όλες.

Αλλά υπάρχει και …η τρόϊκα θα σας θυμίσουμε! Τι σχέση έχει με τη θητεία;

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε