Δευτέρα, 19 Αυγ.
32oC Αθήνα

Το “παράλληλο πρόγραμμα” του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδίασε τους Θεσμούς!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι Θεσμοί για το “παράλληλο πρόγραμμα” του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά από τα μέτρα της αιτιολογικής έκθεσης δεν έχουν καν κοστολογηθεί, με τους δανειστές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Πηγές που πρόσκεινται στους Θεσμούς, κάνουν λόγο για προβληματισμό του κουαρτέτου σχετικά με την χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο, με τίτλο “Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις”, προωθήθηκε στη Βουλή ως… “αντίβαρο” για τη δεύτερη λίστα των 13 προαπαιτούμενων, χωρίς ωστόσο να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συνεννόηση με τους δανειστές κι αυτό “χρεώνεται” ως μέρος του “παράλληλου προγράμματος” του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική εκπομπή Live News του E tv με τον Νίκο Ευαγγελάτο, το κουαρτέτο διατηρεί επιφυλάξεις για το “παράλληλο πρόγραμμα” του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό διότι στην αιτιολογική έκθεση δεν υπάρχει συγκεκριμένη κοστολόγηση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, για πολλά από τα μέτρα.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν όπως προαναφέραμε ένα… αντίβαρο στα σκληρά μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, ωστόσο οι δανειστές είναι επιφυλακτικοί αφού ουσιαστικά δεν γνωρίζουν το αν αυτά τα μέτρα θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό και φυσικά κατά πόσο.

Εδώ να σημειώσουμε πως το νομοσχέδιο είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι ενστάσεις των δανειστών καθιστούν αυτομάτως ιδιαίτερα κρίσιμο το αυριανό EuroWorking Group.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε