Παρασκευή, 2 Αυγ.
25oC Αθήνα

Τσίπρας: Βάλαμε το μπόλι μας για αλλαγή της Ευρώπης – Καλή χρονιά!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Με ευχές προς τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τις Συνόδους Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και φέτος κάλυψαν… πολλές) και την εκτίμηση πως η Ελλάδα έβαλε το “μπόλι” της για αλλαγή κατεύθυνσης της Ευρώπης αποχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός μίλησε για δύσκολο διήμερο.

«Ήταν ένα δύσκολο διήμερο» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα βρέθηκε σε ένα δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς συσχετισμούς αλλά κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και να υπερασπιστεί το δίκιο της και τις πανανθρώπινες αξίες.

«Η χρονιά που φεύγει ήταν πολύ δύσκολη για την Ευρώπη, ήταν χρονιά μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «βάλαμε το μπόλι μας για τη μεγάλη αλλαγή κατεύθυνσης της Ευρώπης. Ελπίζω αυτό το μπόλι να καρποφορήσει. Ελπίζω η επόμενη χρονιά να είναι των ανατροπών και αλλαγών σε κοινωνική κατεύθυνση για να βρει η Ευρώπη το δρόμο της», σημείωσε.

Και έκλεισε τη σύντομη δήλωσή του με ευχές για καλές γιορτές και καλή χρονιά, κυρίως προς τους δημοσιογράφους που τις κρίσιμες ώρες ήταν εκεί για να ενημερώνουν τους πολίτες όπως είπε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Δήλωση κατά τη λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 918/…

Η Ελλάδα πετυχαίνει να υπερασπίζεται τόσο το δίκιο της όσο και πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής.

Posted by Alexis Tsipras on Friday, 18 December 2015

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε