Τρίτη, 8 Οκτ.
19oC Αθήνα

Βουλή – Γεννηματά: Μην μιλάτε για Πορτογαλία

Βουλή – Γεννηματά: Μην μιλάτε για Πορτογαλία

«Δεν μας αγγίζουν οι συκοφαντίες κατά συρροήν και κατά παραγγελία…. Μην μιλάτε για την Πορτογαλία γιατί εκεί δεν ταυτίζονται με ακροδεξιές αποφύσεις. Γιατί εκεί συζητούν ανοιχτά για προοδευτικό πρόγραμμα. Γιατί εσείς την ώρα που ξορκίζετε την δεξιά έχετε αγκαλιάσει την δεξιά πολιτική και τους δεξιούς κυβερνητικούς εταίρους σας…» ήταν η απάντηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά στα κελεύσματα της κυβέρνησης. 

«Μην ματαιοπονείτε! Είστε ο εκφραστής της πιο Δεξιάς πολιτικής στην πατρίδα μας» είπε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και του πέταξε το γάντι λέγοντας εμείς λέμε «Όλα στο φως!» Όχι σε συνεννοήσεις πίσω από κλειστές πόρτες αλλά εδώ στη Βουλή με ανοιχτές πόρτες, με καθαρές προτάσεις, με ειλικρινείς προθέσεις χωρίς στημένες καταστάσεις , που υπονομεύουν και το κύρος των θεσμών.»

Η κυρία Φώφη Γεννηματά μάλιστα προκάλεσε την κυβέρνηση λέγοντας «εμάς δεν μας αγγίζουν, ούτε εκβιασμοί περνάνε σε εμάς, ούτε συμψηφισμούς κάνουμε. Και σας προτείνω ευθέως να συμφωνήσουμε όλες οι πτέρυγες της Βουλής για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, με αντικείμενο το πώς δημιουργήθηκε η κρίση, πως φθάσαμε στα Μνημόνια, ποια ήταν τα αποτελέσματα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού επί Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009, του 2ου εκτροχιασμού που μας οδήγησε στο 3ο Μνημόνιο και τι έγινε τόσο με το PSI, όσο και με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Όλα στο φως! Από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ μέχρι και σήμερα. Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα. Όποιος όμως αρνηθεί δεν έχει δικαίωμα να ψελλίζει περί διαφάνειας. Ιδού η Ρόδος!»
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε πως «είναι ώρα να διαμορφώσουμε μια ενιαία εθνική στρατηγική για το προσφυγικό και τα μεγάλα Εθνικά θέματα. Το «Κυπριακό», το Σκοπιανό, τις σχέσεις με την Τουρκία» και κάλεσε την μεν «την Κυβέρνηση να αναλάβει την σχετική πρωτοβουλία» την δε «αξιωματική αντιπολίτευση να μην επιμείνει στις ενστάσεις της…»

Προέβλεψε ότι « ο λογαριασμός της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βαρύς για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» χαρακτήρισε «τελευταία ίσως «γραμμή άμυνας» της κυβέρνησης το δήθεν επιχείρημα που λέει ότι συγκρούεται με τους ισχυρούς, αλλά στηρίζει πραγματικά τους αδύναμους…» και ξεκαθάρισε πως «εμείς δεν θα ψηφίσουμε μείωση των συντάξεων» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλες τις προτάσεις του κόμματός μας» και τό9νισε «αφού η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί θα το ξεκινήσουμε εμείς. Με πρωτοβουλίες, με προτάσεις, με διάλογο μαζί με την κοινωνία και τους φορείς. Για να δημιουργήσουμε ένα νέο ισχυρό προοδευτικό ρεύμα κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, που θα πάρει την υπόθεση στα χέρια της. Σηκώνουμε τα μανίκια για να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας. Γιατί η Ελλάδα αξίζει και μπορεί καλύτερα…»
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε