Πέμπτη, 1 Αυγ.
34oC Αθήνα

Ζωή σαν παραμύθι – Τα… τυχερά πιλότων και αεροσυνοδών

Ζωή σαν παραμύθι – Τα… τυχερά πιλότων και αεροσυνοδών

Τι κάνουν πιλότοι και αεροσυνοδοί όταν οι… επιβάτες των πτήσεων δεν κοιτούν; Βγάζουν selfies και ανεβάζουν σε instagram, Facebook και Twitter εικόνες από την, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή ζωή τους εκτός… καμπίνας.

Όμορφα μέλη, celebrities, ακριβά αυτοκίνητα. Μερικές εικόνες που απλά επιβεβαιώνουν πως το να είναι κανείς πιλότος ή αεροσυνοδός είναι ένα συναρπαστικό επάγγελμα. Στιγμές, ξεκαρδιστικές με συναδέλφους ή εξωτικές παραλίες, φωτογραφίες με διάσημους επιβάτες και υπέροχες εικόνες από το πιλοτήριο. Εικόνες να σε κάνουν να ζηλέψεις και να μισήσεις ακόμη περισσότερο τη δουλειά πίσω από ένα γραφείο…

Και δεν είναι λίγες αυτές οι φωτογραφίες, 1,2 εκατομμύρια έχουν ανέβει με το hashtag #crewlife. Εκεί όπου πιλότοι και αεροσυνοδοί ανεβάζουν τη ζωή τους. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο πιλότος της QantasLink, Τομ Κρος. Ο Αυστραλός κυβερνήτης ανεβάζει φωτογραφίες από… παντού: από το πιλοτήριο, από τις πόλεις που επισκέπτεται ή φωτογραφίες με τον σκύλο του τον Κάλι.

«Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζεις ανθρώπους που σε αναγνωρίζουν από τις φωτογραφίες σου» είπε ο 26χρονος πιλότος από το Σίδνεϊ στη MailOnline. «Είναι μεγάλος ο αριθμός ανθρώπων που με ρωτούν πως είναι να δουλεύεις για την Qantas, πως μπορούν να γίνουν πιλότοι, που είναι ο Κάλι και γιατί ποτέ δεν τον παίρνω μαζί μου στη δουλειά». Πολλές από τις φωτογραφίες του έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 5.000 likes η κάθε μια!

Η αεροσυνοδός Τζινέρις ντε Σαντιάγκο μοιράζεται φωτογραφίες από τη δουλειά ή τους εντυπωσιακούς προορισμούς τους οποίους επισκέπτεται από το Μεξικό ως τη Μαδρίτη. Ξεκίνησε να ανεβάζει φωτογραφίες στα social media για να μπορεί να μοιραστεί τη ζωή της με την οικογένειά της και τους φίλους της την ώρα που μπορεί να βρίσκεται 3.000 μίλια μακριά τους. Τώρα, πολλοί συνάδελφοί της την αναγνωρίζουν από αυτές τις φωτογραφίες.

«Η δουλειά αυτή μου έδωσε τη δυνατότητα να εξερευνήσω νέες πόλεις και να μάθω καινούργιους πολιτισμούς. Και γίνεται όλο και καλύτερη. Σαν αεροσυνοδός μπορεί να ταξιδεύεις σε όλο τον δωρεάν ή με πολύ μικρό κόστος στον ελεύθερο χρόνο σου. Μπορείς να είσαι στη Νέα Υόρκη για πρωινό και στο Μιλάνο ή το Λονδίνο για δείπνο τη μια μέρα και στη Μποκοτά της Κολομβίας την επόμενη», λέει.

Βέβαια αυτές οι εντυπωσιακές φωτογραφίες λένε τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν αγενείς επιβάτες και πως πρέπει να περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα μακριά από οικογένεια και φίλους.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε