Σάββατο, 3 Αυγ.
26oC Αθήνα

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι φωτογραφίζονται γυμνοί (ΦΩΤΟ)

Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι φωτογραφίζονται γυμνοί (ΦΩΤΟ)

Το φωτογραφικό κόνσεπτ ξέφυγε από τα συνηθισμένα πρότυτα. Ακρωτηριασμένοι βετεράνοι φωτογραφήθηκαν με ή και χωρίς τα προσθετικά μέλη σε αισθησιακές φωτογραφίες.

Στο πολυαναμενόμενο βιβλίο του 52χρονου φωτογράφου Michael Stokes “Always Loyal”, που κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου, υπάρχουν πολλές νέες φωτογραφίες από το πρότζεκτ που ξεκίνησε τυχαία πριν από τρία χρόνια. Το 2012 είχε φωτογραφήσει τον 26χρονο Alex Minsky που είχε χάσει τμήμα του ποδιού του όταν πέρασε με το φορτηγό του πάνω από βόμβα στο Αφγανιστάν. Όταν επέστρεψε σπίτι του υπέφερε από κατάθλιψη και βρήκε διέξοδο στο ποτό. Αφού άφησε πίσω του μετά από καιρό εκείνες τις σκοτεινές εποχές, άρχισε να γυμνάζεται και κέρδισε την προσοχή του Michael. Ο Alex πόζαρε με σιγουριά για τον Michael, αναδεικνύοντας το καλογυμνασμένο σώμα και τα τατουάζ του.

“Ήθελα να τον προσεγγίσω προσεκτικά. Ήμουν φωτογράφος που έδινε ερωτική χροιά στο έργο του και ήθελα να φωτογραφήσω τον Alex με τον ίδιο τρόπο. Δεν ήθελα όμως να τον φέρω σε δύσκολη θέση. Αλλά ήταν δυνατός και σταθερός. Έτσι σκέφτηκα να τον φωτογραφήσω σαν να μην είναι ανάπηρος”, σημείωσε ο Michael στη Dailymail. Αυτή ήταν η αρχή. Οι φωτογραφίες του νεαρού έκαναν τον γύρο του κόσμου και μπόρεσε να προχωρήσει στο ολοκληρωμένο πρότζεκτ του.

Οι βετεράνοι πολέμου φωτογραφίζονται μπροστά στον φακό του με ή χωρίς τα προσθετικά τους μέλη και μερικές φορές κρατώντας τα όπλα τους. Κάποιοι φωτογραφήθηκαν ολόγυμνοι γυμνοί, ενώ άλλοι άφηναν περισσότερα στη φαντασία. Αυτό όμως που είχαν όλοι κοινό είναι η αυτοπεποίθησή τους. Ενώ οι περισσότεροι άντρες ενθουσιάζονται όταν βλέπουν τις φωτογραφίες, υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν έτσι τους εαυτούς τους και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να δώσουν το τελικό οκ.

“Ένας βαριά τραυματισμένος βετεράνος χρειάστηκε 2 εβδομάδες μέχρι να δώσει τη συγκατάθεσή του. Μετά ήταν σοκαρισμένος από την ανταπόκριση που είχαν οι φωτογραφίες του. Του έλεγαν πόσο σέξι και όμορφος είναι. Είχε σοκαριστεί”. Τα βιβλία του Michael έχουν γνωρίσει τεράστια ανταπόκριση, με τον ίδιο τον φωτογράφο να πιστεύει πως οφείλεται στο γεγονός πως δεν εστιάζει στην αναπηρία αλλά στον άνθρωπο. “Νομίζω ότι πρώτα παρατηρούν έναν όμορφο άντρα ή μια όμορφη γυναίκα και μετά παρατηρούν ότι είναι αρκωτηριασμένοι. Αυτές οι φωτογραφίες όμως είναι κάτι περισσότερο. Είναι μια υπενθύμιση του τιμήματος που έχει πληρώσει η χώρα”.

Πηγή: Dailymail

Plus Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε