Τετάρτη, 9 Οκτ.
21oC Αθήνα

Αλέξη γίνε μάνατζερ αν θέλεις να πετύχεις και να σωθεί η χώρα

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ Αρχείου

Θα μπορούσε να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. Αρκεί βεβαίως να γινόταν πράξη. Μιλάμε για την προτροπή, εντολή παράκληση (όπως θέλετε πέστε το) του Αλέξη Τσίπρα προς τους υπουργούς να του παρουσιάσουν  χρονοδιαγράμματα εφαρμογής των προγραμματικών δηλώσεων.

Θα είναι η αρχή του τέλους της κυβερνητικής απραξίας στους τομείς εκτός μνημονίου, στους τομείς της κυβερνητικής δραστηριότητας που η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα και να παράξει αποτελέσματα.
Ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο μίλησε και για μεταρρυθμίσεις και όχι μόνο εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής.

Μακάρι να το τηρήσουν οι υπουργοί του. Η καλύτερα μακάρι να θελήσει ο ίδιος να το εφαρμόσει, γιατί στο χέρι του είναι. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να στείλει στο σπίτι του τον ή τους υπουργούς που απολαμβάνουν την γλυκιά νωθρότητα που προσφέρει η υπουργική πολυθρόνα και η εξουσία αντί να χρησιμοποιούν την πολυθρόνα για να κάνουν έργο, να προωθήσουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Αλέξη στο χέρι σου είναι να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της πρώτης θητείας σου, όταν οι υπουργοί σου περίμεναν τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, λες και τους είχες τοποθετήσει εκεί γι΄ αυτό το σκοπό και όχι για να εφαρμόσουν πολιτικές.

Αν Αλέξη θέλεις να κερδίσεις το στοίχημα και μαζί σου να το κερδίσει και η χώρα υπάρχει ένας απλός, απλούστατος τρόπος που εφαρμόζουν όλοι οι μάνατζερς. Βάλε χρονοδιαγράμματα και στόχους στους υπουργούς σου  και κάνε αυστηρό έλεγχο για την τήρησή τους.

Στη συνέχεια λειτούργησε όπως οι διαιτητές του ποδοσφαίρου. Βγάλε την κίτρινη κάρτα στην πρώτη ασυνέπεια και την κόκκινη στη δεύτερη. Οι υπουργικές καρέκλες δεν είναι για να ικανοποιούνται πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά για να παράγεται έργο που έχουν ανάγκη οι πολίτες και η χώρα. Οποιος δεν το κατάλαβε Αλέξη να πάει σπίτι του και να περάσει κάποιος άλλος πρόθυμος για εργασία.

Τόλμησε Αλέξη και θα κερδίσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε