Δευτέρα, 28 Οκτ.
20oC Αθήνα

Διπρόσωπη η Εθνική… Ηττήθηκε 1-0 από το Λουξεμβούργο!

Διπρόσωπη η Εθνική… Ηττήθηκε 1-0 από το Λουξεμβούργο!

Η Ελλάδα ηττήθηκε 1-0 από το Λουξεμβούργο στο ντεμπούτο του Μίκαελ Σκίμπε στον εκτός έδρας φιλικό αγώνα που έδωσε.

Η “γαλανόλευκη” είχε δυο πρόσωπα στο ματς. Ηταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, καλύτερη και του αντιπάλου της και δημιούργησε φάσεις για γκολ. Ωστόσο, ήταν κακή στο δεύτερο μισό του αγώνα και φάνηκε ότι δεν τη βοήθησε η αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1…

Η Ελλάδα από την αρχή του πρώτου δημιουργούσε αρκετές ευκαιρίες, αλλά κυρίως λόγω επιπολαιότητας δεν τις μετουσίωσε σε γκολ… Στο 3′ ο Χολέμπας από αριστερά πάσαρε στον Μήτρογλου και αυτός με πλασέ υπό πίεση έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Ανάμεσα στους καλούς του πρώτου ημιχρόνου ήταν ο Καπίνο, ο οποίος στο 8′ είπε «όχι» σε σουτ του Ντελγκάντο από το ύψος του πέναλτι. Στο 19′ η Εθνική είχε μία ακόμη ευκαιρία όταν ο Πέλκας βγήκε στην αντεπίθεση, έβγαλε στον Χολέμπας και αυτός με σέντρα βρήκε τον Μήτρογλου που επιχείρησε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν ως το τέλος του ημιχρόνου και για τις δύο ομάδες, με εμφανώς καλύτερη αυτή του Χολέμπας στο 40′ όταν στο σουτ του η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο καλός, ωστόσο δεν έλειψαν οι ευκαιρίες και από αυτό. Στο 54′ μάλιστα το Λουξεμβούργο είχε μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπενσί έβγαλε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά και ο Γιοακίμ από το ύψος της μικρής περιοχής με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ. 

Ακόμη πιο μεγάλη ήταν η ευκαιρία της Εθνικής μας ομάδας στο 58′. Ο Ζουμπέρ απέκρουσε εντυπωσιακά στο πολύ όμορφο σουτ του Σάμαρη έξω από την περιοχή και στην επαναφορά ο Μήτρογλου διεκδίκησε την μπάλα, ανετράπη και ο διαιτητής της αναμέτρησης ζήτησε να συνεχιστεί το ματς. Η Ελλάδα είχε μία ακόμη φάση στο 74′ ύστερα από κόρνερ του Τζαβέλα. Η μπάλα έφτασε στον Βύντρα, αυτός έκανε το γέμισμα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ο Ζουμπέρ έδιωξε δύσκολα.

Στο 85′ το Λουξεμβούργο έφτασε κοντά στο γκολ, το οποίο εντέλει πέτυχε στις καθυστερήσεις. Στη φάση του 85′ ο Τιλ εντελώς ανενόχλητος έκανε το σουτ και η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καπίνο. Το γκολ για τους γηπεδούχους έγινε στο 91’… Τότε ο Μπενσί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Γιοακίμ που είχε βγει μπροστά από τον Παπαδόπουλο και με πλασέ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Καπίνο κι έκανε το 1-0.

 

Λουξεμβούργο: Ζουμπέρ, Σανό, Φίλιπς (67′ Παγιάλ), Γκέρσον (76′ Τιλ), Μάρτινς (63′ Ντα Μότα), Μπενσί (93′ Σνελ), Γιοακίμ, Μαλζέ, Ντελγκάντο, Μουτς (85′ Χόλτερ), Γιανς
Ελλαδα: Καπίνο, Βύντρα, Σιόβας (78′ Μόρας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Πέλκας (46′ Τζιόλης), Χολέμπας (69′ Αραβίδης), Καρέλης, Μήτρογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε