Δευτέρα, 22 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Οι υπεύθυνοι για το φιάσκο θα ξανακάνουν τις εκλογές – Οι πιθανές ημερομηνίες

Εκλογές ΝΔ: Οι υπεύθυνοι για το φιάσκο θα ξανακάνουν τις εκλογές – Οι πιθανές ημερομηνίες

– Στρουθοκαμηλίζουν στη ΝΔ! Ακόμα και τώρα που είναι το κόμμα σε δίνη δεν παίρνουν ριζικές αποφάσεις!
– Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αρνείται να παραιτηθεί και έτσι το θέμα του μπαίνει για λίγο στην άκρη…
– Ρίχνουν την ευθύνη στην εταιρεία και στα… τεχνικά προβλήματα
– Όλο το παρασκήνιο για το τι έγινε το βράδυ του Σαββάτου!
– Μυστήριο παραμένει αν τελικά παραιτείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
– Αγρια κόντρα του νυν προέδρου με τον Αντώνη Σαμαρά!

 

Η ΝΔ φαίνεται να μην μπορεί να βγεί από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει αφού μετά το φιάσκο της Κυριακής και την πλήρη αποτυχία της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου η ΚΕΦΕ αποφάσισε να μείνουν οι ίδιοι άνθρωποι στις ίδιες θέσεις!

Ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ τον οποίο θεωρούν και οι 4 υποψήφιοι ως υπεύθυνο της αποτυχίας μένει στην θέση του, δηλαδή δεν ανοίγει ρουθούνι, για το καλό της παράταξης…. Μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, αποφασίσθηκε να μείνει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και το θέμα του να πάει στην άκρη. Αποφάσισαν επίσης να συνεδριάσουν οι τεχνικοί σύμβουλοι της ΚΕΦΕ με διευρυμένη σύνθεση και στις διαδικασίες που θα γίνουν να συμμετάσχει και ένας τεχνικός σύμβουλος. Όπως τονίσθηκε θα συζητήσουν από το μηδέν για το ποιά θα είναι η εταιρεία που θα αναλάβει την διαδικασία. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιλεγεί και το εντυπωσιακό αλλά και εξοργιστικό είναι ότι δεν αποκλείουν και την εταιρεία που είχε αναλάβει τις χθεσινές εκλογές που δεν έγιναν ποτέ. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι αποφάσισαν και κατέληξαν ότι η εταιρεία ευθύνεται κατά 99,5% για το φιάσκο! Οι ημερομηνίες που παίζουν είναι η 13η και η 20η Δεκεμβρίου αλλά δεν αποκλείεται και η 5η Δεκεμβρίου! (Σημειώνεται ότι στις 5 Δεκεμβρίου ψηφίζεται ο προϋπολογισμός).

Για το θέμα του Ανδρέα Παπαμιμίκου ισχύει η απαίτηση των υποψηφίων Προέδρων να παραιτηθεί αλλά οι εκπρόσωποί τους στην ΚΕΦΕ αποφάσισαν να βάλουν το θέμα στην άκρη για να ασοχληθούν με τις εκλογές…. Όπως τόνιζαν, δείχνουν εμπιστοσύνη στην ΚΕΦΕ αλλά όχι στο πρόσωπο του προέδρου της!

Στα διαδικαστικά, οι τεχνικοί σύμβουλοι συνεδριάζουν αυτή την ώρα και η ΚΕΦΕ θα συενδριάσει και πάλι αύριο στις 18.00. Για το τι έγινε το Σάββατο σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία στις 7 το βράδυ έστειλε έγγραφη διαβεβαίωση ότι οι εκλογες θα γίνουν κανονικά. Στις 23.15 το βράδυ του Σαββάτου έγινε ενημέρωση και νύξη από την εταιρεία ότι το σύστημα έχει πρόβλημα και δεν ανεβάζει. Ωστόσο είπαν στα μέλη της ΚΕΦΕ να μην ανησυχούν και ότι θα βρεθεί λύση μέχρι το πρωί. Φυσικά η λύση δεν βρέθηκε ποτέ…

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΦΕ

Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση, τα μέλη της ΚΕΦΕ επεσήμαναν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ. Εκφράστηκε ομόφωνα η βούλησή τους να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε