Δευτέρα, 21 Οκτ.
16oC Αθήνα

Η καυτή ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου

Η καυτή ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου

Ο προγραμματισμός των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης για επόμενο χρονικό διάστημα, με έμφαση το προσφυγικό ζήτημα, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην καθιερωμένη Δευτεριάτικη σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του.

Να σημειωθεί ότι στις 5.30 το απόγευμα θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την οργάνωση και την λειτουργία της.

Πάντως το πρώτο τέστ για τους ξένους παράγοντες και αγορές, η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών έγινε με επιτυχία, ενώ φαίνεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο έχει αγοράσει χρόνο από τους δανειστές, καθώς μείζονα ζητήματα όπως το φορολογικό των αγροτών, ενδεχομένως και το ασφαλιστικό μετατίθενται για το νέο έτος με την πλευρά των δανειστών να είναι παράλληλα ικανοποιημένη για τις νέες ρυθμίσεις στο νόμο Κατσέλη, αλλά και την εκκίνηση της διαχείρισης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Παράλληλα στόχος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι να ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους μετά τη ψήφιση του Προϋπολογισμού στις 5 Δεκεμβρίου και πριν από το τέλος του έτους, στόχος που θεωρείται αρκετά φιλόδοξος.

Σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική μετά τα αμφιλεγόμενα ταξίδια, ως προς τα αποτελέσματά τους, σε ΗΠΑ και Τουρκία ο πρωθυπουργός θα περάσει άλλο ένα δύσκολο τέστ με την επίσκεψή του στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη την Τετάρτη και την Πέμπτη όπου αναμένεται στο πλαίσιο και της γεωστρατηγικής προσαρμογής του να έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Ισραηλινό ομόλογο του, Μπεντζαμίν Νετανιάχου, άλλοτε “κόκκινο πανί” και επαφές με τον πρόεδρο Ρίβλιν, τον υπουργό Ενέργειας, και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις διπλωματικών κύκλων ο Αλέξης Τσίπρας θα τύχει θερμής υποδοχής καθώς στο Ισραήλ θεωρούν ότι κινείται σταθερά και ο ίδιος στην κατεύθυνση των προκατόχων του για ενίσχυση της υφιστάμενης στρατηγικής συνεργασίας και στο πλαίσιο των νέων δεδομένων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε