Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Κουρουμπλής: Δεν θα ήμουν αρνητικός σε κυβέρνηση συνεργασίας!

Κουρουμπλής: Δεν θα ήμουν αρνητικός σε κυβέρνηση συνεργασίας!

Μια δήλωση που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Όταν ρωτήθηκε αν χρειαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να στραφεί στο ΠΑΣΟΚ ή στο ΠΟΤΑΜΙ ή στην Ένωση Κεντρώων για να στηριχθεί το κυβερνητικό έργο απάντησε:

«Αυτή την στιγμή προέχει η χώρα να πετύχει δυο στόχους, την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την ρύθμιση του χρέους. Αυτό από την στιγμή που θα χρειαστεί να ζητηθεί και βοήθεια και από κάποια άλλη πολιτική δύναμη εγώ νομίζω ότι πάνω από όλους μας είναι ο τόπος αυτή τη στιγμή. Εγώ δεν θα ήμουν αρνητικός».

 

Ο κ. Κουρουμπλής, με αφορμή την παραίτηση Σακελλαρίδη είπε:

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε και τη δυσκολία των πραγμάτων και των μέτρων αλλά ο κ. Τσίπρας προέβη σε μια πρωτοβουλία τον Αύγουστο παρά πολύ σαφή πολιτικά. Δεν δέχτηκε τη ψήφο εμπιστοσύνης που του προσέφεραν και οι εσωκομματική αντιπολίτευση η οποία του έλεγε εμείς θα σε ψηφίσουμε, θα σου δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και επέλεξε να πάει σε εκλογές. Αυτό σημαίνει πραγματική λογική δημοκρατική. Επέλεξε το ρίσκο, μπορεί να έχανε τις εκλογές, δεν ήταν σίγουρο ότι μπορούσε να τις κερδίσει 100%. Τα πράγματα ήταν δύσκολα. Επίδικο αυτής της εκλογής δεν ήταν μια ικανοποίηση προσωπική του πρωθυπουργού, ήταν ένα πολίτικο διακύβευμα ότι κύριοι ή θα πάμε σε μια τέτοια επιλογή επώδυνη… την ξέραμε όλοι! Δηλαδή όποιος δεν ήθελε έπρεπε να μην είναι υποψήφιος βουλευτής! Δεν το ξέραμε; Εγώ έζησα δύσκολες στιγμές και κατανοώ τη δυσκολία που μπορεί να έχει ο καθένας αλλά υπήρξε όμως μια πολιτική επιλογή την οποία επιλέξαμε κι εμείς. Συμφωνήσαμε! Μπορούσα να πω εγώ αν είχα γιατί μην μου πείτε ότι δεν ήξερε ο καθένας μας τι μέτρα θα ΄ρθουν να πει καλυτέρα να είμαι απ’ έξω. Μπορεί να μην φύγω από τον χώρο… αλλά επιλεγώ να είμαι έξω από αυτή τη διαδικασία. Και μάλιστα ήταν εκλογές που δεν βγήκαμε με ψήφο, δεν βγήκαμε με σταυρό! Δηλαδή επέλεξε το κόμμα αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι συμφωνήσαμε ότι πάμε όλοι μαζί να βγάλουμε την χώρα από αυτή την δυσκολία. Δεν είμαστε μαζοχιστές, όλοι καταλαβαίνουμε τη δυσκολία του πράγματος».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε