Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Ντεσάν: “Η Γαλλία θα είναι για πάντα στιγματισμένη…”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

“Πολύ δύσκολο να βρω λέξεις όταν έρχομαι αντιμέτωπος με τέτοια βαρβαρότητα”, τόνισε ο εκλέκτορας της εθνικής Γαλλίας, στη συνέντευξη Τύπο ενόψει της φιλικής αναμέτρησης με την Αγγλία στο “Γουέμπλεϊ”.

Τα πάντα περιστρέφονται γύρο στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, η οποία συντάραξε από το βράδυ της Παρασκευής τον πλανήτη.

Ενόψει της φιλικής αναμέτρησης της Γαλλίας στο “Γουέμπλεϊ” με την Αγγλία, ο Ντιντιέ Ντεσάν δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο γεγονός που “σημάδεψε” τα τελευταία 24ωρα τη χώρα του. Ο τεχνικός των “τρικολόρ” μίλησε για να συναισθήματά του για όσα έγιναν στο Παρίσι, το πώς πέρασε εκείνος και οι διεθνείς βράδυ των επιθέσεων, ενώ παραδέχθηκε ότι κανείς τους δεν κοιμήθηκε.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

-τι είπατε στους ποδοσφαιριστές σας μετά από την απόφαση που λήφθηκε να δώσετε κανονικά το παιχνίδι;

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το ξανασκεφτούμε και να πάρουμε πίσω την απόφασή που λάβαμε το Σάββατο το πρωί. Θα είμαστε εκεί, με μεγαλύτερη υπερηφάνεια από ποτέ άλλοτε να εκπροσωπήσουμε τα χρώματά μας, την χώρα μας»

-πώς περάσατε το βράδυ των επιθέσεων;

«Ακούσαμε τις εκρήξεις αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και δεν καταλάβαμε τι ακριβώς ήταν. Μόνο στο τέλος του ματς το καταλάβαμε, και τότε αντιληφθήκαμε τι είχε συμβεί στο γήπεδο και Παρίσι. Οι γερμανοί ήθελαν να μείνουν πίσω. Μείναμε μαζί τους, μέχρι να βρεθεί μια λύση η οποία ήταν αποδεκτή από εκείνους. Φύγαμε πολύ αργά, προσπαθήσαμε να φάμε κάτι και να κοιμηθούμε αλλά δεν θα σας πω ψέματα δεν τα καταφέραμε.

-Περιγράψτε μας στα συναισθήματα σας. Έχετε ένα μήνυμα προς τους τρομοκράτες;

«Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο να βρω λέξεις όταν έρχομαι αντιμέτωπος με τέτοια βαρβαρότητα. Όλοι μας σκεφτόμαστε τα θύματα, τις οικογένειές τους, και τους φίλους μας που πονούν, χθες σήμερα και που θα συνεχίσουν έτσι. Δεν θέλω να προσθέσω τίποτα άλλο σε αυτό. Γνωρίζετε γιατί είμαστε εδώ. Δεν υπάρχει καμία αθλητική πτυχή σε αυτό, αλλά πρέπει να την αναζητήσω. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Γάλλοι και αντιπροσωπεύουμε τη χώρα μας σε ένα παιχνίδι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Άγγλους για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη που δείχνουν. Έχουμε λάβει από όλο τον κόσμο, επίσης. Το παιχνίδι θα είναι μια καθαρά δύσκολη συναισθηματική κατάσταση. Θα δείξουμε πόσο υπερήφανοι είμαστε που είμαστε Γάλλοι. Πάντα, θεωρούμε ότι είναι τιμή μας μεγάλη να φοράμε αυτή την φανέλα. Η ευθύνη είναι μεγαλύτερη τώρα από ποτέ άλλοτε. Η Γαλλία είναι και πάντα θα είναι στιγματισμένη και αυτό που έγινε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε