Κυριακή, 28 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Όμηροι στην Αίγυπτο εκατοντάδες Βρετανοί τουρίστες – Μύλος με τις πτήσεις επιστροφής

Όμηροι στην Αίγυπτο εκατοντάδες Βρετανοί τουρίστες – Μύλος με τις πτήσεις επιστροφής

Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Αίγυπτο είναι εκατοντάδες Βρετανοί τουρίστες, που μετά το αεροπορικό δυστύχημα του περασμένου Σαββάτου και την πτώση του Airbus της Metrojet στο Σινά δεν μπορούν να φύγουν!

Η ανακοίνωση της εταιρίας EasyJet πως οι αιγυπτιακές αρχές ανέστειλαν τις πτήσεις βρετανικών αεροπορικών εταιριών προς το Σαρμ ελ-Σέιχ προκάλεσε… πανικό στους Βρετανούς τουρίστες που βρίσκονται στο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας. Οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία είναι χαρακτηριστικές: η αίθουσα του αεροδρομίου γεμάτη τουρίστες που περιμένουν πότε θα μπορέσουν να φύγουν.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου διέψευσε πως σταμάτησαν οι πτήσεις βρετανικών εταιριών προς το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ. Όχι πως γίνονται κανονικά… Περιορίστηκαν λόγω των δυνατοτήτων του αεροδρομίου! “Η αναχώρηση χιλιάδων ανθρώπων μέσα σε μία ημέρα είναι απίστευτα δύσκολη. Καθένας θα πρέπει να περάσει από τις διαδικασίες. Δεν έχουμε ακυρώσει πτήσεις αλλά το αεροδρόμιο δεν μπορεί να διαχειριστεί ταυτόχρονα όλα αυτά τα αεροπλάνα”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο Reuters.

Νωρίτερα, η EasyJet ανέφερε πως δύο αεροπλάνα που είχαν φθάσει ήδη στο Σαρμ ελ-Σέιχ μπόρεσαν να αναχωρήσουν, αλλά δεν θα επιτραπεί η πραγματοποίηση άλλων οκτώ πτήσεών της. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή πολιτική αεροπορία 29 πτήσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή (06.11.2015) για τον επαναπατρισμό των Βρετανών τουριστών από το Σαρμ ελ-Σέιχ.

Το Λονδίνο είχε αναστείλει τις πτήσεις όλων των βρετανικών εταιριών την Τετάρτη. Περίπου 20.000 Βρετανοί τουρίστες παραμένουν στο αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο και η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα επιτρέψει στις εταιρίες να τους επαναπατρίσουν από σήμερα.

Τρεις αεροπορικές εταιρίες, οι EasyJet, Monarch και Thomson είχαν ανακοινώσει σήμερα στις ιστοσελίδες τους πτήσεις με αναχώρηση από το Σαρμ ελ-Σέιχ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο μεταξύ, η ολλανδική αεροπορική εταιρία KLM απαγόρευσε σήμερα τη φόρτωση αποσκευών στην πτήση της από το Κάιρο στο Άμστερνταμ, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία αναφέρθηκαν ανοικτά στο ενδεχόμενο έκρηξης βόμβας πάνω στο ρωσικό αεροπλάνο. “Στη βάση εθνικών και διεθνών πληροφοριών, και για προληπτικούς λόγους, η KLM δεν θα επιτρέπει τη φόρτωση αποσκευών”, ανέφερε η εταιρία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters – EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε