Κυριακή, 21 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 16 συλλήψεις στην Λεωφόρο… του “πολέμου” – “Γάζα” το Απόστολος Νικολαϊδης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Περισσότερα απο 50 άτομα προσήχθησαν μέσα και έξω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟ- Ολυμπιακού. Ένας αγώνας ο οποίος δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ…

Από τους προσαχθέντες οι 16 συνελήφθησαν μέχρι στιγμής, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των υπολοίπων. Επίσης, κατά την διάρκεια των επεισοδίων τρυαματίστηκαν τρεις αστυνομικοί. 

Ντόμινο εξελίξεων… μετά τα απαράδεκτα επεισόδια των οπαδών του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο! Αρκετοί προσπαθούν να οσμιστούν την αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ενώ ήδη ο πρόεδρος των “πράσινων”, Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί και προτείνει την απόσυρση της ομάδας του από το πρωτάθλημα… 

Η πρώτη… επίθεση

Ο αγώνας δεν άρχισε ποτέ, καθώς μετά τις 5.00 μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου είχαν αρχίσει ήδη τα πρώτα επεισόδια με οπαδούς και ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών και κρότου – λάμψης έξω από τη Θύρα 13.

Τραυμάτισαν αστυνομικούς και παίκτες

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε σε… συνθήκες ειρήνης στο γήπεδο, το οποίο δεν άργησε να μετατραπεί σε “εμπόλεμη ζώνη”. Τα πρώτα άσχημα… σημάδια προέκυψαν κατά την καθιερωμένη βόλτα των παικτών της ομάδας του Πειραιά στον αγωνιστικό χώρο. Τότε, χτυπήθηκαν με φωτοβολίδα ο Φινμπόγκασον και ο Μιλιβόγεβιτς. Οπως τόνισε ο Ρομπέρτο στην κάμερα της NOVA ευτυχώς που ο συμπαίχτης του (Φινμπόγκασον) φορούσε τη φόρμα του ακόμα και δεν κάηκε περισσότερο. 

 

Τα ακόμη πιο δυσάρεστα μπορείτε να τα δείτε και στο βίντεο ντοκουμέντο του Newsit, αλλά και τις φωτογραφίες με τον τραυματισμό του αστυνομικού έξω από τη Θύρα 12. Ακόμη δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Η απόφαση της μη τέλεσης του αγώνα

Ο διαιτητής Παππάς, όπως ανέφερε και στο φύλλο αγώνα συμβουλεύτηκε τον διοικητή της Αστυνομίας για το κατά πόσο θα ήταν ασφαλές να αρχίσει το παιχνίδι και ‘κείνος του αποκρίθηκε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί κάτι σχετικά με την ασφάλεια της διεξαγωγής του ντέρμπι των “αιωνίων”.
Τη μη διεξαγωγή του αγώνα, αιτήθηκε και ο Ολυμπιακός με αφορμή τον τραυματισμό των παικτών του και επικαλούμενος τόσο την εντολή του υφυπουργού Αθλητισμού (διακοπή σε περίπτωση επεισοδίων) όσο και τον νέο αθλητικό νόμο.

Ο διαιτητής ορμώμενος -όπως γράφει στο φύλλο αγώνα- από την αδυναμία της Αστυνομίας να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του ματς, αποφάσισε να μη γίνει.

Ο “πόλεμος”… βασίλεψε στη Λεωφόρο

Οταν η απόφαση ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα, από τη Θύρα των οργανωμένων οπαδών έγινε ντου στον αγωνιστικό χώρο και η Λεωφόρος… ξηλώθηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Τα επεισόδια επέφεραν το χάος στο γήπεδο και τεράστιες υλικές ζημιές.

Δακρυγόνα, κρότου-λάμψης, αντικείμενα, πέτρες, διαφημιστικές πινακίδες και αλυσίδες… έπαιζαν μπάλα στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου που έγινε “καλοκαιρινός”!

Πολύ αργότερα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν έξω από το γήπεδο, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού έμεναν “αμπαρωμένοι” στα αποδυτήρια για λόγους ασφαλείας. Αντιθέτως, οι “πράσινοι” κατόρθωσαν να φύγουν με ασφάλεια. Οι “ερυθρόλευκοι” προχώρησαν σε μηνύσεις.

 

Η παραίτηση Αλαφούζου

Και έπειτα… έσκασε νέα βόμβα, από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί στο συμβούλιο του Παναθηναϊκού που θα συνεδριάσει εκτάκτως (Κυριακή 22 Νοεμβρίου, 11.00 π.μ.) και προτείνει την απόσυρση του “τριφυλλιού” από το πρωτάθλημα.
“Αύριο θα συγκαλέσω εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όπου προτίθεμαι να υποβάλω την παραίτηση μου. Θα εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο να εξετάσει εάν θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα”, ανέφερε ο κ. Αλαφούζος με γραπτή δήλωση.

Λίγα λεπτά πριν, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ανακοίνωση καταδίκασε τα επεισόδια και επέρριπτε ευθύνες στο διαιτητή για την απόφασή του να διακόψει το ματς.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα τη βία. Μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό δύο- τρεις άφρονες οπαδοί του Παναθηναϊκού προχώρησαν σε μεμονωμένες ενέργειες ρίχνοντας φωτοβολίδες κατά την έξοδο ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας.
Δύο ώρες μετά το συμβάν και παρότι στη συνέχεια δεν συνέβη το παραμικρό, ο διαιτητής κατά παράβαση των κανονισμών προχώρησε στην απόφαση της μη διεξαγωγής του αγώνα, παραγνωρίζοντας τις συνέπειες της απόφασης του αυτής, η οποία ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε στα απαράδεκτα και απολύτως καταδικαστέα επεισόδια που είδε όλη η Ελλάδα και έπληξαν τον Παναθηναϊκό αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αρμόδιο όργανο που θα επιληφθεί, θα τοποθετήσει το θέμα στη σωστή του διάσταση για την καθόλα λανθασμένη και ανεύθυνη απόφαση του διαιτητή».

Εκτός από τη σημερινή κρίσιμη ημέρα που αναμένονται οι αντιδράσεις από τον Παναθηναϊκό, θα τοποθετηθεί και ο Ολυμπιακός.

Τι περιμένει ο Κοντονής

Ο Σταύρος Κοντονής θα αποφασίσει σχετικά μόλις έχει την πλήρη έκθεση της Αστυνομίας, ενώ διαρκώς ενημερώνεται για την κατάσταση της Υγείας των αστυνομικών που βρίσκονται στο 401. 

Βαριές καμπάνες… ηχούν για το “τριφύλλι”

Ο διαιτητής -μεταξύ άλλων- έγραψε στο φύλλο αγώνα: 1) ότι έπεσαν πέντε φωτοβολίδες κατά την είσοδο της αποστολής του Ολυμπιακού 2) ότι ο αστυνομικός διευθυντής δεν εγγυήθηκε μετά την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα 3) ότι βγήκε και τσέκαρε ο τέταρτος και είδε οπαδούς του Παναθηναϊκού να παίζουν ξύλο με τις αστυνομικές δυνάμεις 4) ότι βγήκε και ο ίδιος και είδε μία τεταμένη ατμόσφαιρα.

Συνεπώς, οι πιθανές ποινές του Παναθηναϊκού είναι οι εξής:
Με βάση τον ΚΑΠ, ο αγώνας ματαιώθηκε με με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου. Συνεπώς, οι «πράσινοι» θα μηδενιστούν, θα χάσουν τον αγώνα 3-0 στα «χαρτιά». Επίσης, απειλούνται με αφαίρεση 3 βαθμών από την εφετινή βαθμολογία και με αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.
Με το νέο νόμο, τα εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου μπορούν να επιφέρουν και νέα αφαίρεση 3 βαθμών, αλλά και τιμωρία της έδρας για 2 έως 3 αγωνιστικές και πρόστιμο από 70.000 έως 150.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε