Τετάρτη, 2 Οκτ.
20oC Αθήνα

Παρίσι: Εκκενώθηκε η Place de la Republique – Λάθος ξανά ο συναγερμός!

Φωτογραφία twitter William Audureau
Φωτογραφία twitter William Audureau

Νέος τρόμος επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης (24.11.2015) στο Παρίσι, όταν ανακοινώθηκε ότι οι γραμμές 3,5,8,9 και 11 του Μετρό σταματούν τα δρομολόγια. Όλες, περνούν από το σταθμό της Republique που εκκενώθηκε. Το ίδιο έγινε και στην Place de la Republique, στην περιοχή της οποίας βρίσκονται το Bataclan και τα καφέ όπου έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Ο τρόμος ζει και βασιλεύει στη Γαλλία σχεδόν δυο εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς. Το αποδεικνύει για άλλη μια φορά η απόφαση να σταματήσουν, ολικώς ή μερικώς, τα δρομολόγια των γραμμών 3,5,8,9 και 11 του Μετρό. Αιτία “μέτρα ασφαλείας” όπως ανακοίνωσε η RATP, η εταιρία που διαχειρίζεται το Μετρό του Παρισιού.

Εκτός από το σταθμό Republic, εκκενώθηκε και η Place de la Republique, η πλατεία κοντά στην οποία βρίσκονται στα περισσότερα σημεία που χτύπησαν οι τζιχαντιστές, αφήνοντας πίσω τους 130 νεκρούς και μια χώρα έρμαιο του φόβου. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Monde, William Audureau, εκκενώθηκε και η Πλατεία Δημοκρατίας (Place de la Republic).

Αιτία του νέου συναγερμού ήταν ένα “ύποπτο πακέτο”. Αποδείχθηκε γρήγορα πως το Παρίσι έζησε ακόμη έναν λάθος συναγερμό. “Υπάρχουν πολλοί λάθος συναγερμοί πλέον” είπαν οι αστυνομικοί όπως tweet-αρε ο δημοσιογράφος της Monde.

Όσοι, πάντως, βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία και ενημερώθηκαν πως εκκενώνεται, όπως και ο σταθμός, αμέσως tweet-αραν πως υπάρχει απειλή για βόμβα. Χαρακτηριστικά τα παρακάτω tweets.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε