Παρασκευή, 27 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Παρίσι: “Φύλακας – άγγελος” ψάχνει τη γυναίκα που έσωσε στο Μπατακλάν

Παρίσι: “Φύλακας – άγγελος” ψάχνει τη γυναίκα που έσωσε στο Μπατακλάν

Ο Julian Pearce είναι μάλλον ένας σύγχρονος Σαμαρείτης. Συγκλονίζει η προσωπική κατάθεση του Γάλου δημοσιογράφου, που μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ψάχνει τη γυναίκα που έβγαλε από το Bataclan, κρατώντας τη στα χέρια, ενώ και ο ίδιος προσπαθούσε να σωθεί και να βγει ζωντανός.

 

”Ήμουν εκεί για να παρακολουθήσω τη συναυλία της μπάντας που είμαι μεγάλος φαν. Τελικά, το βράδυ κατέληξε σε κόλαση”. Επιζών από τη σφαγή της Παρασκευής, ο δημοσιογράφος, αφού εξιστόρησε σε μέσα ενημέρωσης τις δραματικές στιγμές που βίωσε μέσα στο θέατρο, αναφέρθηκε σε μία σκηνή που μόνο θαυμασμό και ευγνωμοσύνη προκαλεί. ”Υπήρχε πανικός και ο καθένας ήθελε να γλιτώσει από αυτόν τον τρόμο”. Και η δημοσίευση του Julian, στο Twitter που ψάχνει τη γυναίκα που έσωσε, κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τους χρήστες να προσπαθούν να τον βοηθήσουν.

”Σε είχα στην αγκαλιά μου, βγαίνοντας από το θέατρο, μέχρι που έφτασα σε ένα ταξί για να μπεις μέσα. Στη διασταύρωση Oberkampf και Filles du Calvaire. Ζήτησα από τον οδηγό του ταξί να σε πάει στο πλησιέστερο νοσοκομείο και να το ‘γκαζώσει’. Πρέπει να ήταν κάπου μεταξύ 22:15-22:20. Μαζί σου ήταν ένας άνδρας. Έχανες πολύ αίμα. Μου είπες πως σε χτύπησε σφαίρα στον γλουτό, αλλά παρατήρησα ότι είχε ματώσει και το πόδι σου. Είσαι νέα, μελαχρινή, φορούσες τζιν και μπλούζα. Δεν ξέρω τίποτα άλλο για εσένα. Θέλω να μάθω μόνο ότι είσαι καλά και ότι βγήκες από το νοσοκομείο”.

 

 


Attentats à Paris : le récit de notre… από Europe1fr

Πηγή: Huffingtonpost

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε