Παρασκευή, 27 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Παρίσι: Μεγάλη επιχείρηση στο διαμέρισμα της μητέρας της γυναίκας καμικάζι

Παρίσι: Μεγάλη επιχείρηση στο διαμέρισμα της μητέρας της γυναίκας καμικάζι

Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποίησε η γαλλική αστυνομίας στο διαμέρισμα της μητέρας της Hasna Aitboulahcen, της 26χρονης ξαδέρφης του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, του τζιχαντιστή που φέρεται ως ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

Η αστυνομία εισέβαλε στις εργατικές πολυκατοικίες και έκανε έρευνα στο διαμέρισμα της μητέρας της, με την εγκληματολογική υπηρεσία να έχει κατασχέσει αντικείμενα και άλλα στοιχεία.

Χθες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση στο προάστιο Saint Denis και μόλις πλησίασαν το διαμέρισμα – κρησφύγετο, η Hasna Aitboulahcen άρχισε να πυροβολεί. Λίγα λεπτά μετά, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη.

 

 

Η νεαρή γυναίκα, που σύμφωνα με τα γαλλικά και τα βρετανικά ΜΜΕ είναι ξαδέρφη του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, του τζιχαντιστή που φέρεται ως ο εγκέφαλος της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι, φώναξε “βοηθήστε με, βοηθήστε με” πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά και ανατιναχθεί. Έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα καμικάζι στην Ευρώπη.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η Aitboulahcen ήταν η επικεφαλής ενός τέταρτου δικτύου τρομοκρατίας, το οποίο βρισκόταν στο Saint Denis και το οποίο ετοίμαζε νέα τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle και στην επιχειρηματική περιοχή του Παρισιού, τη Defense.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε