Παρασκευή, 27 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Παρίσι: Μητέρα και γιαγιά θυσιάστηκαν για τον 5χρονο Louis – Τον έσωσαν με τις ζωές τους

Παρίσι: Μητέρα και γιαγιά θυσιάστηκαν για τον 5χρονο Louis – Τον έσωσαν με τις ζωές τους

Όταν ξεκίνησε το μακελειό στο Μπατακλάν, το μόνο που ένοιαζε την 35χρονη Elsa Delplace ήταν ο 5χρονος γιος της. Χρησιμοποίησε το σώμα της σαν ανθρώπινη ασπίδα για να τον προστατεύσει από τα πυρά των τζιχανστιστών. Το ίδιο έκανε και η 61χρονη μητέρα της Patricia San Martin.

Οι δύο γυναίκες πέθαναν πέθαναν στην απελπισμένη τους προσπάθεια να σώσουν τον μικρό Louis. Πράγματι τα κατάφεραν. Θυσιάστηκαν για να τον σώσουν. “Η Elsa Delplace και η μητέρα της Patricia πέθαναν από τις σφαίρες στο Μπατακλάν”, έγραψε ένας φίλος της 35χρονης σε ένα αφιέρωμα για το γαλλικό περιοδικό Le Point.

“Ο γιος της Louis ήταν μαζί της. Βρέθηκε στο νοσοκομείο Vincennes σε κατάσταση σοκ και καλυμμένος με το αίμα της μητέρας του. Η Elsa ήταν ένας χαρούμενος άνθρωπος που είχε πάντα το χαμόγελο στα χείλη ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Πάντα πολεμούσε ενάντια στην αδικία”.

Ο Louis βρέθηκε από επιζώντες που εγκατέλειπαν το θέατρο καλυμμένος από το αίμα της μητέρας και της γιαγιάς του κάτω από τα πτώματά τους. Οι δύο γυναίκες ήταν δύο από τα 89 θύματα της σφαγής στο Μπατακλάν.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε