Κυριακή, 20 Οκτ.
20oC Αθήνα

Παρίσι – Μπατακλάν: Ο τραγουδιστής είπε σε ζευγάρι να τρέξει να σωθεί

Παρίσι – Μπατακλάν: Ο τραγουδιστής είπε σε ζευγάρι να τρέξει να σωθεί

Ήταν η στιγμή του απόλυτου πανικού στο θέατρο Μπατακλάν. Ο τραγουδιστής των Eagles of Death Metal συνειδητοποίησε την παρουσία των τρομοκρατών. Άρχισε να τρέχει για να σωθεί, ενημερώνοντας θαυμαστές του συγκροτήματος να κάνουν το ίδιο.

 Η Maria και ο Patricek Moore, από το Southampton, ήταν ανάμεσα σε αυτούς που ενημέρωσε ο τραγουδιστής Jesse Hughes περνώντας δίπλα τους ενώ εκείνοι αναζητούσαν τον φίλο τους Brian Sanders. Τον είχαν ποδοπατήσει μέσα στο χάος που επικρατούσε στο Μπατακλάν. Τον εντόπισαν κοντά σε μια πόρτα, ενώ οι τζιχαντιστές γάζωναν τους θεατές μέσα στον χώρο.

“Ο Brian είχε ποδοπατηθεί. Γυρίσαμε για να τον μαζέψουμε. Ακούγαμε τα πυρά από όλο και πιο κοντά και τρέξαμε στον δρόμο. Οι άνθρωποι έπεφταν στα σκαλιά. Δεν μπορώ να θυμηθώ κανέναν να ουρλιάζει. Ήταν όλα τόσο σουρεαλιστικά και η αδρεναλίνη στο κόκκινο. Δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε πίσω. Είναι υπέροχος τύπος”, σημείωσε η 50χρονη Maria Moore.

Θυμάται ακόμα την τρομακτική στιγμή που έβγαζε μια φωτογραφία όταν άκουσε τις εκρήξεις πίσω της. “Ακούστηκαν σαν πυροτεχνήματα. Νόμιζα ότι ήταν μέρος του σόου. Όλοι έπεσαν στο πάτωμα και σκεφτόμουν “έτσι κάνουν οι Γάλλοι όταν ακούνε πυροτεχνήματα; Την επόμενη στιγμή ο σύζυγός μου με είχε αρπάξει και τρέχαμε να φτάσουμε στην έξοδο κινδύνου”. Κατάφεραν να βγουν σώοι και αβλαβείς με τον σύζυγό της, ενώ ο φίλος τους Brian Sanders γλίτωσε με σπασμένο κόκαλο στο στέρνο.

Ήταν παρέα 7 φίλων που είχαν πάει να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Η Γαλλίδα Karen Bourdillat και ο Λονδρέζος Mark Backwell πυροβολήθηκαν αλλά επέζησαν της σφαγής. Οι άλλοι φίλοι τους Christine Tadhope και Mariesha Payne από τη Σκωτία τρύπωσαν σε ένα κελάρι για να ξεφύγουν από τους παρανοϊκούς τρομοκράτες.

Χαρακτηρίζοντας τους τζιχαντιστές δειλούς, η Maria και ο Patrick εξήραν τη γαλλική αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας, μιλώντας για την άμεση και αποτελεσματική τους αντιμετώπιση. “Είναι μια επίθεση στην καρδιά της κοινωνίας. Θα δούμε εάν οι αεροπορικές επιδρομές έχουν αποτέλεσμα”, σημείωσε ο 49χρονος Patrick.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε