Σάββατο, 3 Αυγ.
26oC Αθήνα

Παρίσι: Ο Μουσουλμάνος που έκανε τους πάντες στην Place de la Rebublic να δακρύσουν (VIDEO)

Παρίσι: Ο Μουσουλμάνος που έκανε τους πάντες στην Place de la Rebublic να δακρύσουν (VIDEO)

Αγκάλιασέ με αν τολμάς! Ένας νεαρός Μουσουλμάνος, ένας άνδρας που δεν θέλει να έχει καμία σχέση με το μίσος και τη φρίκη των τζιχαντιστών και του Ισλαμικού Κράτους που καπηλεύονται τη θρησκεία του, αποφάσισε να πάει στην Place de la Republic του Παρισιού, να δέσει τα μάτια του και να ανοίξει την αγκαλιά του για όποιον ήθελε “να χαθεί” μέσα σε αυτή!

Μια συγκλονιστική στιγμή. Μια στιγμή που δείχνει πως μπορεί οι Γάλλοι μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι να είναι τρομοκρατημένοι, να είναι φοβισμένοι αλλά είναι ενωμένοι. Και δεν θα κάνουν τη χάρη σε εκείνους που τους αιματοκύλησαν να τους νικήσουν και να τους κάνουν να χάσουν την ανθρωπιά τους. Σύμφωνοι, δεν θα γίνει έτσι με όλους. Αλλά αυτό που ακολουθεί στο video δίνει ελπίδα.

Ο νεαρός άνδρας αποφάσισε να πάει στην Place de la Republic, κοντά στα σημεία των επιθέσεων στο κέντρο του Παρισιού. Εκατοντάδες άνθρωποι ήταν για άλλη μια μέρα συγκεντρωμένοι εκεί για να θρηνήσουν τους 129 νεκρούς. Δεν μίλησε. Δεν χρειάστηκε. Έδεσε τα μάτια του. Και στάθηκε δίπλα σε ένα πλακάτ που έγραφε: “Είμαι Μουσουλμάνος. Μου είπαν ότι είμαι τρομοκράτης. Σας εμπιστεύομαι, εσείς με εμπιστεύεστε; Αν ναι, αγκαλιάστε με”.

Αυτό που έγινε, δύσκολα μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι περισσότεροι με δάκρυα στα μάτια, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Η μεγαλύτερη νίκη κατά του φόβου που σκόρπισαν οι τζιχαντιστές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO

Όταν πια έβγαλε το μαντήλι με το οποίο είχε καλύψει τα μάτια του, ευχαρίστησε όσους δεν (τον) φοβήθηκαν και τον αγκάλιασαν. “Είμαι Μουσουλμάνος αλλά δεν είμαι τρομοκράτης. Δεν έχω σκοτώσει ποτέ κανέναν. Μπορώ να σας πώ ότι την περασμένη Παρασκευή ήταν τα γενέθλιά μου αλλά δεν βγήκα να διασκεδάσω. Συμπονώ τις οικογένειες όλων των θυμάτων. Θέλω να σας πω ότι Μουσουλμάνος δε σημαίνει τρομοκράτης. Ένας τρομοκράτης είναι ένας τρομοκράτης, κάποιος που θέλει να σκοτώσει έναν άλλο άνθρωπο για το τίποτα. Ένας Μουσουλμάνος δεν θα το έκανε αυτό. Η θρησκεία μας το απαγορεύει».

Το video του νεαρού Μουσουλμάνου έχει περισσότερα από 10 εκατομμύρια views στο Facebook και περισσότερα από 150.000 likes μόλις σε δυο μέρες.

Πηγή: Daily Mail

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε