Από την Αθήνα πέρασαν και οι δυο δήμιοι που αιματοκύλησαν το Παρίσι στο όνομα της βαρβαρότητας του Ισλαμικού Κράτους. Τόσο ο Βέλγος υπήκοος Αμπντέλ Χαμίντ Αμπαούντ, που θεωρείται ο «εγκέφαλος» της σφαγής στη Γαλλία, όσο και ο καμικάζι αυτοκτονίας Αλμοχάμεντ Αχμάντ, βρέθηκαν σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα στην Αθήνα, αφήνοντας πίσω τους ίχνη.
Όσον αφορά τον καμικάζι του”Stant De France”, τον Αλμοχάμεντ Αχμάντ, εάν βέβαια αυτό είναι το πραγματικό του όνομα, όταν αναχώρησε από την Λέρο για Αθήνα με προορισμό την Ευρώπη, όταν ρωτήθηκε από τους αρμόδιους που τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα πού θα μείνει στη Συρία, τους είπε: «…σε κάτι φίλους από τη Συρία». Οι Έλληνες αξιωματούχοι είχαν φροντίσει να κρατήσουν τα στοιχεία του κινητού του τηλεφώνου.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι το διαβατήριο που καταγράφηκε στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου του 2015 βρέθηκε στην κατοχή ενός τρομοκράτη έξω από το παριζιάνικο γήπεδο ποδοσφαίρου, αμέσως οι Έλληνες αξιωματούχοι τις ΕΥΠ πραγματοποίησαν άρση απορρήτου τηλεφωνικών επαφών του κινητού που είχε στην κατοχή του ο Αλμοχάμεντ (;), και εντόπισαν τρεις διαφορετικές περιοχές του κέντρου των Αθηνών, όπου ο τζιχαντιστής πραγματοποίησε κλήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες και έπειτα από έρευνες πόρτα-πόρτα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί τις αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και στελέχη της ΕΥΠ σε αυτές τις περιοχές, κατέληξαν σε βασικά συμπεράσματα αλλά και ανθρώπους, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε στενό κλοιό και παρακολουθούνται.
«Εγκέφαλος» της σφαγής στο Παρίσι φέρεται ένας Βέλγος μουσουλμάνος, ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια πολεμά στο πλευρό του ISIS και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ισχυρούς δήμιους τις αιματοβαμμένης οργάνωσης.
Πρόκειται για τον άνθρωπο, ο οποίος τα Χριστούγεννα του 2014 ετοίμαζε να αιματοκυλήσει το Βέλγιο, ενεργοποιώντας έναν σκληρό πυρήνα τζιχανιστών.
Τότε οι βελγικές αρχές είχαν καταφέρει στην κυριολεξία να αποτρέψουν το χτύπημα στο παρά πέντε, έπειτα από αιματηρή μάχη που έδωσαν με το πυρήνα των βαρβάρων, στο προάστιο Βερβιέ τις βελγικής πρωτεύουσας.
Τότε είχε διαπιστωθεί πως ο Αμπντέλ Χαμίτ Αμπαούντ, συνομιλούσε με συγγενή του στις φυλακές τις Λυών, προετοιμάζοντας το χτύπημα. Το στίγμα του κινητού που χρησιμοποιούσε ο Αμπαούντ, έβγαινε στην Αθήνα και αμέσως είχε ειδοποιηθεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Μέσα σε ένα 24ωρο Έλληνες αστυνομικοί είχαν εντοπίσει διαμέρισμα στο Παγκράτι, συλλαμβάνοντας δυο Μαροκινούς κι έναν Αλγερινό, πιστεύοντας πως ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο «διακαής πόθος» των βελγικών αρχών.
Ωστόσο, κανείς από τους τρεις δεν ταυτοποιήθηκε με τον σκληρό τζιχαντιστή, μέχρι που διαπιστώθηκε πως το κινητό που είχε στην κατοχή του ο Αλγερινός, ήταν αυτό που είχε χρησιμοποιήσει ο Αμπαούντ, για τις συνομιλίες με τον αδελφό του στις φυλακές της Λυών.
Βέβαια ο Αλγερινός εκδόθηκε στο Βέλγιο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και έκτοτε δεν επέστρεψε στην Ελλάδα.