Τρίτη, 23 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Πρώτη εντός έδρας νίκη για Ξάνθη! Ελεύθερη πτώση για Παναιτωλικό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Χρειάστηκε να φτάσει στην 9η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να καταφέρει να πανηγυρίσει την πρώτη έντος έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για την Ξάνθη, η οποία επικράτησε του Παναιτωλικού με 3-1 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. 

Αντίθετα, η ομάδα του Αγρινίου, παρότι προηγήθηκε στο σκορ, δεν κατάφερε να πάρει πάλι θετικό αποτέλεσμα και παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, παλεύοντας για την παραμονή της στην κατηγορία.

Ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ στο 9′, με τον Μαρκόφσκι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης με κοντινή προβολή, έπειτα από σέντρα του Βιγιαφάνες, πληγώνοντας την πρώην του ομάδα. Η Ξάνθη αντέδρασε άμεσα. Στο 16′ ο Ντιμίτροφ έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1) με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ. 

Στο 48′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να παραβιάσουν πάλι την εστία της Ξάνθης, ωστόσο το τέρμα τους ακυρώθηκε λανθασμένα. Έπειτα από στημένη φάση, η μπάλα έφτασε στον Μαρκόφσκι, που πλάσαρε εύστοχα απ’ την μικρή περιοχή, αλλά ο επόπτης θεώρησε κακώς πως ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο δεύτερο μέρος, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που έκανε τελικά το 2-1. Ο Παπαστεριανός, με ένα ασύλληπτο σουτ, έστειλε τη μπάλα στο “Γ” της εστίας του Κυριακίδη, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 71′.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε ουσιαστικά στο 78′, όταν ο Παναιτωλικός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βιγιαφάνες με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 90′ ο Ερέα σφράγισε τη νίκη της Ξάνθης, κερδίζοντας πέναλτι από τον Ρουσκουγέδα, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 3-1.

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (65′ Κρίστοφερ), Παπαστεριανός, Χερέα, Φλίσκας, Φαρκάς, Καπετάνος, Ντιμιτρόφ (58′ Νιέτο)

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Βιγιαφάνες, Κάπελ (73′ Ρουσκουγιέδα), Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Μύγας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε