Παρασκευή, 27 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Σάμος: Συγκλονιστική μαρτυρία δύτη για τους 11 νεκρούς του ναυαγίου – Πνίγηκαν παιδιά, βρέφη και γυναίκες!

ΦΩΤΟ από το i-samos.gr
ΦΩΤΟ από το i-samos.gr

Γυναικόπαιδα και βρέφη εγκλωβίστηκαν στην καμπίνα και πνίγηκαν – Οι συγκλονιστικές εικόνες και οι μαρτυρίες για το πολύνεκρο ναυάγιο κάνουν το γύρο του κόσμου…

Πέντε γυναίκες και 6 παιδιά μεταξύ των οποίων και βρέφη ήταν τα θύματα του πολύνεκρου πρωινού ναυαγίου, στην περιοχή Γαλάζιο της Σάμου. Η πλαστική βάρκα που μετέφερε 27 πρόσφυγες αναποδογύρισε από το δυνατό αέρα και δεν άργησε να βάλει νερά και να βυθιστεί. Οι διασώστες βρήκαν νεκρή στη θάλασσα μία γυναίκα και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τους αγνοούμενους. Ο Γιώργος Στάντζος, εθελοντής αυτοδύτης, τόνισε πως τα 10 γυναικόπαιδα εγκλωβίστηκαν στην καμπίνα του δουλεμπορικού και πνίγηκαν αβοήθητοι…

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες του i-samos.gr από το σημείο, που δείχνουν την αγωνιώδη προσπάθεια των διασωστών να ανασύρουν τους επιζώντες από τη θάλασσα αλλά και τη στιγμή που όσοι σώθηκαν επιτέλους “πάτησαν” στη στεριά και η πρώτη τους κίνηση ήταν να βρουν τρόπο να επικοινωνήσουν με όσους έμειναν πίσω για να τους ενημερώσουν πως είναι καλά. Εκείνοι, κατάφεραν να σωθούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Ναυάγιο σημειώθηκε και στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Φαρμακονησίου, κοντά στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Βάρκα που μετέφερε 15 πρόσφυγες ανατράπηκε. Σκάφος της Frontex εντόπισε έναν ναυαγό και εκείνος τους ενημέρωσε πως βρισκόταν σε βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες.

Μέχρι στιγμής, αναφέρουν πληροφορίες, έχουν ανασυρθεί δυο νεκροί, ενώ έχουν διασωθεί τρεις άνθρωποι. Οι έρευνες από πλωτό του Λιμενικού και ελικόπτερο Super Puma για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζονται αλλά οι άνεμοι 6 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή κάνει το έργο των ανδρών του λιμενικού εξαιρετικά δύσκολο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε