Δευτέρα, 30 Σεπτ.
21oC Αθήνα

Στήριξη των Γάλλων Σοσιαλιστών στην ελληνική κυβέρνηση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσαν τα μέλη της αντιπροσωπείας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που επισκέφθηκαν την Πέμπτη τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Γάλλοι Σοσιαλιστές ανέφεραν ότι προτίθενται να στηρίξουν την πολιτική της κυβέρνησης με δράσεις τους, τόσο στη Γαλλία, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής Emmanuel Maurel, ο βουλευτής της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Pascal Cherki ο γραμματέας της Νομαρχιακής του Somme, Philippe Casier.

Η αντιπροσωπεία του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος συναντήθηκε με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνο Ρήγα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννη Μπουρνού και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ιφιγένεια Καμτσίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Γάλλοι Σοσιαλιστές εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κυβέρνηση και δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους να στηρίξουν την πολιτική της κυβέρνησης με δράσεις τους, τόσο στη Γαλλία, όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο. Επίσης, συζητήθηκαν εκτενώς οι δυνατότητες συγκρότησης ενός πανευρωπαϊκού μετώπου εναντίωσης στη λιτότητα, με συμμετοχή κομμάτων, κινημάτων και συνδικάτων. Τέλος, κοινή ήταν η εκτίμηση πως η συνεργασία σοσιαλιστών, Αριστεράς και κομμουνιστών στην Πορτογαλία προοιωνίζεται πολύ θετικές εξελίξεις για τον κόσμο της εργασίας, τόσο στην ίδια τη χώρα, όσο και στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε