Τετάρτη, 17 Ιουλ.
34oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Στο «κόκκινο» η κόντρα κυβέρνησης με Λίνα Αλεξίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η δικαιοσύνη φαίνεται ότι θα δώσει τη λύση στη «μάχη» που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ της κυβέρνησης και της Λίνας Αλεξίου. Βέβαια, εύλογα κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι η δημοσιογράφος μάλλον «πληρώνει» τη διαμάχη της κυβέρνησης με την κόρη της, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όποιος και να είναι ο λόγος η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις άδειες των τηλεοπτικών αδειών σκοπεύει να τοποθετήσει νέα μέλη στην αρμόδια εποπτεύουσα αρχή, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και να «πετάξει» εκτός της μητέρα της πρώην Προέδρου της Βουλής που είναι «κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι το ΕΣΡ που λειτουργεί με τέσσερα από τα επτά μέλη και με την αντιπρόεδρο Λίνα Αλεξίου να εκτελεί χρέη προέδρου μετά το τέλος της θητείας του Ιωάννη Λασκαρίδη έχει καταθέσει προτάσεις και αντιρρήσεις- σχετικά με το καινούργιο νομοσχέδιο και η κυβέρνηση θέλοντας να έχει τον έλεγχο βρίσκει την ευκαιρία να αντικαταστήσει τα μέλη που έχουν ολοκληρώσει την τετραετή αρχική θητεία τους. Βέβαια η προηγούμενη κυβέρνηση είχε με διάταξη παρατείνει την τετραετή θητεία για ακόμα τέσσερα έτη, τα οποία τώρα με νέα διάταξη καταργεί η τωρινή κυβέρνηση με αποτέλεσμα να φουντώσει η «κόντρα» της Λίνας Αλεξίου που σκοπεύει να ακολουθήσει τη δικαστική οδό για να παραμείνει στη θέση της.

Πάντως η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να συγκαλέσει διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να ορίσει νέα μέλη με τετραετή θητεία αντικαθιστώντας όσα έχουν περάσει τα τέσσερα έτη θέτοντας έτσι εκτός ΕΣΡ τη μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου που βρίσκεται στην Αρχή για πέντε έτη.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε