Παρασκευή, 27 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από μητέρες τρομοκρατών του ISIS

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από μητέρες τρομοκρατών του ISIS

Είναι μητέρες. Μητέρες που γέννησαν παιδιά και έκαναν όνειρα για αυτά. Τα μεγάλωσαν με αγάπη και περίμεναν να τα δουν να κατακτούν τον κόσμο, με ‘όπλα’ τις γνώσεις, τα ταλέντα και τις ικανότητες τους. Καμιά τους δεν περίμενε πως τα αγγελούδια τους θα αποτελέσουν τους χειρότερους τρομοκράτες ανά τον κόσμο. Καμιά τους, δεν πίστεψε, πως η μοίρα τους επιφύλαξε το χειρότερο σενάριο. Τα παιδιά τους ανήκαν στον ISIS, στη χειρότερη τρομοκρατική οργάνωση.

 

Η Christianne Boudreau από τον Καναδά, η Karolina Dam, η Torill από τη Νορβηγία και η Saliha Ben Ali είναι μερικές από της μητέρες που βιώνουν το δικό τους δράμα. Ο Lucas, ο γιος της Karolina Dam, έλειπε στη Συρία για εφτά μήνες. Μία μέρα, έλαβε μήνυμα πως ο γιος της τραυματίστηκε. Αμέσως, εκείνο το βράδυ του έστειλε μήνυμα, ”Lukas, σε αγαπώ τόσο πολύ. Μου λείπεις και θέλω να σε αγκαλιάσω. Να κρατήσω σφιχτά τα χεράκια σου”. Καμία απάντηση. Ένα μήνα μετά, της ήρθε μήνυμα ”Και τα δικά μου χέρια;”. Δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε, αλλά προσπάθησε να μείνει ήρεμη και απάντησε, ”Και τα δικά σου γλυκέ μου, αλλά κυρίως του Λούκας μου”. Η συζήτηση συνεχίστηκε, με τον άγνωστο αποστολές να της απαντά, ”Μπορείς να αντέξεις κάποια νέα; Ο γιος σου είναι πλέον μικρά κομματάκια”.

Στη Νορβηγία, η Torill, έμαθε για το θάνατο του Thom Alexander, από τον άνδρα που ήταν υπεύθυνος για την αποστολή του Thom στη Συρία. Δεν τον πίστεψε, γι’ αυτό έβαλε τις δύο κόρες τις, να πάνε να βρουν αυτόν τον άνδρα στο Όσλο. Έβγαλε το iPad του και άρχισε να ‘ξεφυλλίζει’ το άλμπουμ με τις φωτογραφίες. Ξαφνικά, οι δύο κοπέλες σάστισαν όταν είδαν τη φωτογραφία του αδερφού τους με μία σφαίρα στο κεφάλι. Η Torill για μία εβδομάδα ήταν ζωντανή νεκρή, ‘ήμουν σαν σπασμένο βάζο’.

ISIS STOLE MY SON from HuffPost Highline on Vimeo.

Στις Βρυξέλλες η Saliha Ben Ali βρισκόταν σε ένα συνέδριο ανθρωπιστικής βοήθειας, όταν ξαφνικά ένιωσε πόνο στο στομάχι, σαν να είχε ένα μωρό που έπρεπε να βγει. Τρεις ημέρες αργότερα ο σύζυγός της έλαβε τηλεφώνημα από έναν Σύριο, που του ανακοίνωσε πως ο 19χρονος Sabri, πέθανε την ίδια μέρα που η Ben Ali ένιωσε την αδιαθεσία στο στομάχι της. Σοκαρίστηκε, ‘το σώμα μου με προετοίμαζε για τον θάνατο του παιδιού που είχα φέρει στον κόσμο’.

Αυτές οι γυναίκες είναι μόλις λίγες, στις χιλιάδες παιδιών που οι τζιχαντιστές έχουν πάρει από κοντά τους. Μερικοί πηγαίνουν με την ευλογία των οικογενειών τους στον συριακό εμφύλιο, αλλά οι περισσότεροι αφήνουν κρυφά τις οικογένειές τους. Και πίσω μένουν, θλιμμένοι γονείς, που χάνουν τα παιδιά τους και έρχονται αντιμέτωποι με αισθήματα ντροπής και εχθρότητας. Τον τελευταίο χρόνο, δεκάδες από αυτές τις μητέρες από όλο τον κόσμο έχουν βρει η μία την άλλη και μοιράζονται τον πόνο τους. Αυτό που θέλουν είναι να κατανοήσουν τον λόγο που ώθησε τα παιδιά τους σε τέτοιες πράξεις.

Πηγή: Huffingtonpost

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε