Τετάρτη, 9 Οκτ.
21oC Αθήνα

Την Τετάρτη η ακρόαση του Πανούση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Την Τετάρτη η ακρόαση του Πανούση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Tην κατ’ αντιπαράσταση ακρόαση- εξέταση του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση με τους υπουργούς Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε η ΝΔ. 

Είναι προφανές, ότι θα πρέπει να ακούσουμε την επόμενη ημέρα μετά την ακρόαση του Γιάννη Πανούση στην Επιτροπή και τους υπουργούς που εμπλέκονται ανέφερε και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στο ίδιος μήκος και οι βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Αϊβατίδης όπως είπε « συνυπογράφει» την πρόταση.
Επιφυλακτικοί να ακούσουμε πρώτα τι θα μας πεί ο κ. Γιάννης Πανούσης και μετά να δούμε ποιους άλλους θα πρέπει να ακροαστούμε δήλωσαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Εμμανουήλ Συντυχάκης και ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης.

Χριστοδουλοπούλου: Εδώ δεν είμαστε δικαστήριο

Η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι «δεν ξέρω εάν μετά την μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε από τους υπουργούς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για μια σειρά παραβάσεων τι θα μπορεί να μας πει ο κ. Γιάννης Πανούσης… » ενώ απέρριψε την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο λέγοντας πως «κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, εδώ δεν είμαστε δικαστήριο..»

Αυτό τελικά, που αποφασίστηκε ήταν να κληθεί την ερχόμενη Τετάρτη για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και «από εκεί και πέρα, σύμφωνα με όσα ακούσουμε βλέπουμε ποιους θα καλέσουμε…» Επιφυλακτική πάντως, έδειξε, η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου ακόμα και για την δυνατότητα ακρόασης του διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε