Παρασκευή, 19 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Δέλλας: “Αν μας άφηνε ο διαιτητής θα είχαμε προηγηθεί…”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Αιχμές για τη διαιτησία της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (4-0) άφησε ο Τραϊανός Δέλλας – Ικανοποιημένος ο Μάρκο Σίλβα από τη νίκη των “ερυθρόλευκων”

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, ο Τραϊανός Δέλλας τόνισε πως το εύρος του σκορ (4-0) δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για να ειπωθούν αρκετά πράγματα για το ματς, ενώ αναφέρθηκε και στην διαιτησία του Κύζα, αφήνοντας σαφείς αιχμές

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τραϊανού Δέλλα: 

Για το παιχνίδι: «Καλησπέρα. Νομίζω ότι το σκορ και το εύρος της νίκης του Ολυμπιακού δεν μας δίνει το περιθώριο για πολλά πράγματα. Για να πούμε πολλά αν και θεωρώ πως μέχρι το 60′ ήμασταν καλύτεροι. Και χωρίς να απειληθούμε. Θα μπορούσαμε εάν ήμασταν πιο τυχεροί και εάν μας άφηνε ο διαιτητής να είχαμε προηγηθεί. Αυτό δεν έγινε. Μετά το 60′ ρισκάραμε γιατί θέλαμε να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει τιμητική ήττα για μένα. Πολλές φορές όμως σε αυτό το γήπεδο το νόμισμα έχει μία όψη. Δεν βλέπω κάτι να αλλάζει πάνω σε αυτό. Τρεις βαθμοί χάθηκαν σήμερα απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο, όπως ο Ολυμπιακός. Από εκεί και πέρα δεν αλλάζει κάτι. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Δεν κρίθηκε τίποτα». 

Για τη λογική του στο ματς: «Ήμασταν πίσω. Διεκδικήσαμε το παιχνίδι και ρισκάραμε. Γι’ αυτό τις κάνεις τις αλλαγές. Αλλιώς θα βάζαμε στόπερ. Μέχρι το 60′ εγώ που κοιτάζω μόνο την ομάδα μου θα πω ότι ήμασταν καλύτεροι. Μετά ο Ολυμπιακός έχοντας γρήγορους παίκτες. Δούλεψαν πολύ καλά στην κόντρα». 

Για τη διαχείριση της ΑΕΚ: «Να διαχειριστούμε τι την ήττα; Όταν κυνηγάς τη νίκη. Το σκορ είναι βαρύ. Είμαστε μία ομάδα που χτίζεται τώρα. Για 60 λεπτά καλύτεροι από τον πρωταθλητή που μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το 2-0 καταρρεύσαμε». 

Για το τι ήθελε να αφήσει να εννοηθεί για την διαιτησία: «Όλοι εδώ ζούμε. Να μην επεκταθούμε. Δεν κατεβήκαμε τώρα από το διάστημα. Στα στημένα πριν δεν είχαμε πρόβλημα. Ξέραμε πως στις στατικές φάσεις είναι δυνατός ο Ολυμπιακός. Είναι στατικές και όχι στημένες. Εάν ήταν 0-0 στο ημίχρονο θα ήταν κάτι άλλο». 

Για το εάν πιστεύει και υποστηρίζει πως η διαιτησία έκρινε τον αγώνα: «Δεν είπα αυτό. Είδατε τι έγινε. Μπορεί να βγάλετε τα συμπεράσματά σας». 

Για τις επίμαχες φάσεις σύμφωνα με εκείνον: «Υπάρχει η φάση του Σιόβα με τον Αραβίδη. Απ’ ότι μου είπαν. Η μπάλα πάει από αντίπαλο. Τώρα εάν έχουν αλλάξει οι κανονισμοί. Δεν έχω δει καν το ματς στο βίντεο ή τα ριπλέι. Θα τα δούμε και θα πούμε τα υπόλοιπα».

Για το βαρύ 4-0 και τι έπαιξε ρόλο: «Το σημείο κλειδί ήταν το 0-2. Όπως είπα και πριν δεν υπάρχει τιμητική ήττα. Το 1-0 και τι 2-0. Τρεις βαθμούς χάνεις». 

Για τις αλλαγές και το χρόνο που έγιναν: «Το πιο αργά και το πιο νωρίς το κρίνεις μετά. Εγώ σαν προπονητής προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Μετά το τι μπορεί να λέμε. Πιο νωρίς ή πιο μετά δεν μετράει. Μετράει μόνο το γήπεδο». 

Για το εάν κλονίζεται η θέση του: «Δεν πρέπει να την κάνεις την ερώτηση σε μένα. Το εάν κλονίζεται ή όχι ο προπονητής». 

Για την επόμενη μέρα: «Δεν μπορείς να μείνεις εκεί. Σε αυτό το ματς. Πάντα με ηρεμία και νηφαλιότητα να βρεις λύσεις. Θέλει διαχείριση για την συνέχεια μετά από ένα τέτοιο σκορ. Το μέλλον θα είναι καλύτερο». 

Για το ρόστερ και τις επιλογές: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσω για παίκτες μου. Αυτούς που έχω είναι οι καλύτεροι για μένα. Οι διακοπές είναι συνεχείς και είναι δύσκολο να βρίσκεις ρυθμό. Όλοι θα παίξουν και θα χρειαστεί να βοηθήσουν. Θέλω να είναι απλά έτοιμοι. Δουλειά μου είναι να στήσω την ομάδα. Ο Βάργκας ήρθε πριν από δύο ημέρες με 20 ώρες ταξίδι. Θα μου πείτε και ο Μπαρόχα είχε ταξίδι αλλά ήταν άλλη θέση».

Σίλβα: “Η ομάδα έχει την ικανότητα να βελτιωθεί κι άλλο”

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εικόνα των ποδοσφαιριστών του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά τόνισε πως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης της ομάδας. Πάντως, ο πορτογάλος τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο της Ένωσης, επισημαίνοντας ότι αναγνωρίσει την προσπάθεια της στο πρώτο ημίχρονο.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Μάρκο Σίλβα στη Συνέντευξη Τύπου: 

-εάν υπάρχει μυστικό για τον Ολυμπιακό στα ντέρμπι: 

«Τίποτα δεν είναι εύκολο και μάλιστα στο ποδόσφαιρο. Έχουμε δουλέψει πολύ για να πάρουμε τα ματς αυτά και να κάνουμε μια καλή ομάδα. Πολύ ικανοποιημένοι από τις νίκες αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Πιστεύω όμως ότι η ομάδα έχει την δυνατότητα να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Φυσικά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και με τη σημερινή νίκη. Ήταν δίκαιη γιατί ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο». 

-Για το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε το καλό της πρόσωπο προς το τέλος του αγώνα: 

Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός αυτό. Ίσως να περιμέναμε να ξεκινήσουμε αλλιώς το ματς. Η ομάδα έδειξε ότι ήθελε πολύ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη θέληση που έδειξαν οι παίκτες μας». 

-για το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στη σεζόν: 

«Πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάνουμε. Είμαστε σε έναν σύλλογο που θέλει να κερδίζει και για αυτό δουλεύουμε από την πρώτη στιγμή. Πάντα προετοιμάζουμε ένα παιχνίδι, ανεξάρτητα τον αντίπαλο για να κερδίσουμε. 
Σήμερα αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που μας δυσκόλεψε πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε με μια ομάδα που διεκδίκησε τις δεύτερες μπαλιές. Ήξερα ότι είναι ένα δύσκολο ματς. Θέλω να πω όμως μια καλή κουβέντα για την ΑΕΚ. Ήξερα ότι είναι ένα δύσκολο ματς. Αναγνωρίζω την προσπάθεια της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο αλλά και την δική μας αντίδραση και συμπεριφορά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο». 

-για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει από κόρνερ στα τελευταία ματς: 

«Στα τέσσερα τελευταία ματς έχουμε πετύχει γκολ από κόρνερ. Δείχνει ότι κάνουμε δουλειά και ότι οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να αναζητήσουν κάτι από τις φάσεις αυτές. Εμείς θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις αυτές». 

-εάν το επόμενο ματς του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι καθοριστικό για την Ευρώπη: 

«Δεν συμφωνώ ότι το επόμενο είναι το καθοριστικό ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Το τελευταίο είναι και αυτό ανάλογα με το τι έχουμε κάνει μέχρι τότε. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό θα κρίνει την πορεία. Στο σημερινό ματς, ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο γιατί δεν ήμασταν ακριβείς στις μπαλιές μας και γρήγοροι στις αντιδράσεις μας. Εάν κάτι λοιπόν πρέπει να διορθώσουμε είναι αυτό». 

-για τον Ιντέγε: 

«Βοηθά πολύ την ομάδα. Από την πρώτη στιγμή τον ξέραμε. Εδώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο ο οποίος μας εμπιστεύθηκε στην επιλογή αυτή γιατί ήταν ένας παίκτης ο οποίος είχε μακράν περίοδο παραγκωνισμένος στον πάγκο». 

-για το ρόστερ του Ολυμπιακού και τη συμμετοχή του στη στελέχωση αυτού: 

«Αυτό που συνέβη είναι ότι είχα μια εικόνα για την ομάδα που ήθελα. Δεν είναι εύκολο να βρεις τους παίκτες που ταιριάζουν. Εμείς απλώς θέλαμε να πάρουμε παίκτες βάσει ενός πλάνου που έχουμε και αυτοί να συγκροτήσουν μια ομάδα. Και μάλιστα αυτό ήταν δύσκολο καθώς έγιναν και επιλογές παικτών από ομάδες μικρότερες από τον Ολυμπιακο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε